КМДА Київська міська державна адміністрація


14 грудня 2022

У Шевченківському районі вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

У Шевченківському районі вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Не дивлячись на ранкову атаку дронами-камікадзе сьогодні, 14 грудня, т.в.о. голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Поповцев разом із своїми заступниками та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, активом громадських організацій - учасниками та постраждалими внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, представниками духовенства прийняли участь у районній скорботній церемонії вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції «Ритуал пам'яті». Більше фото ТУТ

Традиційно захід розпочався у Свято-Миколаївському храмі на Татарці з літії за упокій в пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи. По завершенню літії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів внаслідок аварії на атомній електростанції та поклали квіти до Меморіалу жертвам Чорнобильської трагедії «Коло Пам’яті», «Курган Могила».

Нагадаємо, День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлений в Україні згідно з Указом Президента № 945 від 10 листопада 2006 року на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.