КМДА Київська міська державна адміністрація


29 вересня 2022

У Шевченківському районі вшанували пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру

У Шевченківському районі вшанували пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру

Сьогодні, 29 вересня, тимчасово виконувач обов’язків голови Шевченківської райдержадміністрації Олександр Поповцев разом із заступниками взяли участь у церемонії вшанування пам’яті та покладання квітів на честь жертв масових розстрілів у Бабиному Яру. Більше фото тут.

Олександр Поповцев  зазначив:

«У роки Другої світової війни Бабин Яр у Києві став місцем великої трагедії. Місцем, де нацисти вбили більше ніж 30 тисяч євреїв, та загалом понад 100 тисяч людей. Ми шануємо пам’ять полеглих, ми не вірили у повторення, але ми пам’ятаємо, що таке геноцид нації. Сьогодні ми бачимо ці паралелі. Буча, Ірпінь, Маріуполь, та інші міста нашої країни в цьому році зустріли вбивць мирного населення, агресорів, які прагнуть знищити все українське. Масові поховання, розстріли. Диктаторський злочинний режим сучасної росії своїми діями тільки прискорює свій кінець, міжнародний трибунал. Вічна пам'ять жертвам трагедії Бабиного Яру! Вічна пам'ять усім невинно убієнним.»

Присутні вшанували пам'ять жертв нацистського злочину хвилиною мовчання.

Наприкінці відвідали історичні інсталяції жахливої трагедії минулого та зазначили, що створена атмосфера переповнює співчуттям та жалобою до всіх загиблих на цьому місці невинних людей.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.