КМДА Київська міська державна адміністрація


28 липня 2022

У Шевченківському районі відзначили День Української Державності

У Шевченківському районі відзначили День Української Державності

Сьогодні, 28 липня, за участю тимчасово виконувача обов’язків голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олександра Поповцева, його заступників, фахівців райдержадміністрації та громадськості відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України з нагоди відзначення Дня Української Державності, на будівлі Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації (вул. Б. Хмельницького, 24) та покладання квітів до меморіалу «Стіна пам’яті загиблих за Україну» на вшанування пам’яті воїнів, що віддали життя за незалежність України. Більше фото тут.

    

Під час урочистості тимчасово виконувач обов’язків голови Шевченківської райдержадміністрації Олександр Поповцев звернувся з промовою до присутніх та відзначив наступне:

«Сьогодні, 28 липня, ми вперше відзначаємо День Української Державності. І саме сьогодні це має особливе значення, коли триває відважна, героїчна війна українського народу проти російських загарбників. Війна за нашу незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. День Української Державності утверджує зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Це відображення вікових устремлінь українського народу — жити не за правилами орди, а стати повноправною частиною великої Європейської родини. Сьогодні ми наголошуємо, що Українській Державності не 30, а понад тисячу років! Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, яка давала наснагу та сили залишатися собою навіть у найскладніші часи.  У День Української Державності, ми шануємо всіх наших героїв, всі досягнення нашого мудрого народу — колишні і нинішні. Вдячні усім, хто захищає нашу державу!».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.