Головна  →  Новини  →  6 червня 2022

На шляху розміщення тактильної плитки категорично заборонено встановлювати будь-які об’єкти, які можуть перешкоджати руху осіб з порушеннями зору

На шляху розміщення тактильної плитки категорично заборонено встановлювати будь-які об’єкти, які можуть перешкоджати руху осіб з порушеннями зору, оскільки це несе загрозу їх здоров’ю та життю.

Як зазначила Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська, у вулично-дорожній мережі міста Києва влаштовано тактильну плитку. Це не дизайнерські рішення, а елемент доступності міської інфраструктури для осіб з порушеннями зору.

«З кожним роком кількість людей з порушеннями зору зростає, тому необхідно створювати доступне міське середовище. Правильне укладання тактильної плитки та відсутність перешкод на шляху її розміщення дозволить забезпечити вільне та безпечне пересування містом людей з порушеннями зору. Проте деякі представники вуличної роздрібної торгівлі, а також ресторанного бізнесу встановлюють свої навіси, вуличні меблі, а також інші елементи на шляху розміщення тактильної плитки. Це є загрозою для здоров'я, а іноді для життя людей з порушеннями зору. Суб’єкти господарювання, які створюють перешкоди на міських об’єктах мають бути притягнуті до відповідальності», – наголосила Леся Петрівська.

Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю додала, що мешканці, які побачили подібного роду порушення можуть звернутись до районних в місті Києві державних адміністрацій, Департаменту міського благоустрою Київської міської державної адміністрації, а також зателефонувати на гарячу лінії Київської міської державної адміністрації. Спільними зусиллями необхідно створювати комфортне та доступне міське середовище для всіх.

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку