КМДА Київська міська державна адміністрація


25 листопада 2020

Олег Гаряга проанонсував оновлення скверу у Шевченківському районі

Олег Гаряга проанонсував оновлення скверу у Шевченківському районі

Голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга на своїй сторінці в мережі facebook повідомив про початок робіт з реконструкції Скверу Київських Інтелігентів, що знаходиться на перетині вулиць Гончара і Велика Житомирська центрального району столиці. ФОТОЗВІТ

«23 листопада ми розпочали підготовчі роботи з реконструкції Скверу Київських Інтелігентів завдяки ініціативі Всеукраїнської організації «Зміни» в рамках проєкту Громадського бюджету №1082.

Оновлений сквер отримаємо вже до кінця цього року», - повідомив очільник району на своїй сторінці у facebook.

За його словами проєкт з реконструкції передбачає низьку позитивних змін на локації, яка стане комфортніше та безпечніше для відвідувачів, зокрема:

ЗОНУВАННЯ

Вхідна зона, зона дитячого майданчика, спортивна зона, зона виставки і кав'ярні, зона тихого відпочинку, також планується роботи з реконструкції частин вулиць Гончара і Велика Житомирська в межах скверу.

РОЗПЛАНУВАННЯ ДОРІЖОК

Тут все лишається майже без змін, але додається центральний вхід і на основі аналізу транзитів оптимізується розпланування існуючих доріжок.

Загальна площа мощення не збільшується, а навіть зменшується за рахунок розбору мощення, яке не використовується.

Частина історичної «брекчії» (зцементовані уламки каменю) частково розбирається і використовується повторно, так само як і бетонні плити.

Весь сквер запроектований в одному рівні, для забезпечення максимальної доступності території, а на перехресті заплановані пониження і тактильна плитка.

ЕЛЕМЕНТИ ВУЛИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ

Сквер наповнюється новими лавами, урнами і ліхтарями і тут з'явиться велопаркінг. Передбачається встановлення камер спостереження і тривожної кнопки.

Тепер у сквері буде більш безпечно і комфортно.

Партнери проєкту з Агентів Змін встановлять в сквері дві лави із переробленого пластику з зібраних кришечок від пластикових пляшок.

СПОРТИВНА ЗОНА

Вона переноситься в інше місце, а старі радянські елементи демонтуються, встановлюються нові і розширюється їх асортимент.

ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК

Він буде у виконаний у природному стилі, більшість елементів підлягає реставрації і також додається кілька нових елементів.

КАВ'ЯРНЯ І ВИСТАВКОВА ЗОНА

Тепер відвідувачі не будуть падати зі стільців і псувати газон – майданчик перед кав'ярнею стене просторніше, завдяки гравійній засипці, також буде влаштована гравійна доріжка навколо виставочних стендів.

ОЗЕЛЕНЕННЯ

Це основа скверу.

Всі здорові дерева і кущі залишаються, деякі з них бережно переносяться в заплановані місця, а на весні буде оновлений газон.

Про архітектурні рішення:

Робота над проектом розпочалася на початку липня 2020 року з дослідження, яке складалося з експертного аналізу від архітекторів, ландшафтних архітекторів, соціологів та з активним залученням понад 300 місцевих жителів.

Архітектори з ТОВ «Ти» керувалися принципами сталого проектування – ефективне використання існуючих ресурсів й обов’язкове прийняття до уваги думки користувачів скверу, а саме місцевих жителів, на всіх етапах роботи.

Голова Шевченківської райдержадміністрації подякував стейкхолдерів за їх проєктну ініціативу, а саме: Всеукраїнську організацію «Зміни», ГО «Андріївсько - Пейзажна ініціатива», архітекторів з ТОВ «Ти», кав'ярні Orthodox. Books/Coffee/Illustration та киян.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.