КМДА Київська міська державна адміністрація


26 грудня 2019

26 грудня на вулиці Рейтарській відкрили інноваційний екопарк: з сонячними батареями, арт-деревом з підсвіткою і контейнерами для сортування сміття

26 грудня на вулиці Рейтарській відкрили інноваційний екопарк: з сонячними батареями, арт-деревом з підсвіткою і контейнерами для сортування сміття

Екопарк з енергозберігаючими технологіями облаштували поруч із давно відомою скульптурою «Їжачок у тумані» на вулиці Рейтарській в Шевченківському районі міста Києва. На локації встановили лавки, вбиральні для домашніх тварин, смітники та покриття для доріжок, до складу яких входять перероблені відходи. Також розмістили сонячні батареї для вуличного освітлення та контейнери для сортування сміття. В сквері з’явилося більше 300 нових зелених насаджень - дерева, декоративно-листяні та хвойні кущі, злакові рослини та грунтокривні, а також реалізована система поливу. Згодом на локації також з’явиться велопарковка.

Посеред парку встановлено артоб’єкт, який буде підсвічуватися і змінювати колір, коли люди викидатимуть використані батарейки в спеціальні контейнери (ця функція запрацює весною).

«Облаштування даної локації було важливим для туристичної привабливості міста. Щодня сотні туристів приходять на Рейтарську, в тому числі і щоб зробити фото з «Їжачком у тумані». В рамках реалізації Громадського проекту саму скульптуру також реставрували», - повідомив керівник Шевченківської РДА Олег Гаряга.

«Наша команда ставила за мету продемонструвати бачення щодо сучасного планування міських просторів, яких так не вистачає Києву. Хотілося б щоб використання перероблених матеріалів та сонячної енергетики для освітлення стало показовим кейсом і для інших міських проектів», - зазначає автор Громадського проекту Немерюк Павло.

Проект реалізований в рамках «Громадського бюджету-2019» командою “Типовий Київ”.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.