КМДА Київська міська державна адміністрація


29 листопада 2018

У Шевченківському районі діють пункти обігріву

У Шевченківському районі діють пункти обігріву
У зв’язку із прогнозованим зниженням температури до -10 і нижче, пункти обігріву розпочали свою роботу вже із 28 листопада. 
З метою попередження випадків переохолодження осіб без певного місця проживання при Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг, тел. 236 50 56) Шевченківського району м. Києва створено стаціонарні пункти обігріву:
вул. Б. Гаврилишина (Ванди Василевської), 11-А - працює цілодобово;
вул. В. Сальського, 33 - працюють з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00;
вул. Половецька, 14 - працюють з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00.
Кожного, хто звертатиметься буде забезпечено склянкою гарячого чаю, печивом або сухариками, тощо. Також працює пункт надання першої медичної допомоги, де при необхідності медична сестра надаватиме первинну медичну допомогу.
У районі діє соціальна патрульна група, яка, у період пониження температури повітря, здійснює заходи по виявленню бездомних громадян та веде журнал обліку. При виявленні вищезазначених осіб на території Шевченківського району, їм надається перша медична, соціальна допомога та інформація щодо функціонування районних пунктів обігріву, Будинок соціального піклування (нічного перебування)  вул. Суздальська, 4/6 Солом’янського району (зупинка бульвар І. Лепсе, 14-15 трамвай) телефон: 497-41-81. Будинок соціального піклування є закладом соціального захисту надає соціальні послуги бездомним громадянам та має у своєму складі відділення нічного перебування та соціальний готель.  
Підопічні установи забезпечуються одягом, взуттям, постільною білизною, м’яким та твердим інвентарем та столовим посудом. Для мешканців відділення нічного перебування передбачена вечеря. Підопічні БСП отримують невідкладну медичну допомогу, проводиться санітарна обробка бездомних громадян та дезінфекція їхнього одягу;  Право на перебування у Будинку мають громадяни України, іноземці, біженці та особи без громадянства, які постійно на законних підставах і після втрати прав на жилі приміщення проживають на території України. 
До Будинку можуть прийматися бездомні громадяни з дітьми віком від 7 до 18 років. Бездомні громадяни, які не мають змоги оплатити послуги можуть бути прийняті до відділу нічного перебування на безкоштовній основі за письмовими направленнями Департаменту соціальної політики строком  до п'яти діб. Всеукраїнський благодійний фонд «Деполь Україна» (інформація взята з інтернет-сайта) вул. Жилянська, 97  (100 метрів від ТЦ «Україна» в сторону Борщагівки, з лівої сторони трамвайної колії) (067-287-37-50,  236-89-36)
Безкоштовна підтримка бездомних та потребуючих (нічне перебування, їжа, одяг, медикаменти), допомога у відновленні документів, супровід до соціальних центрів, будинків пристарілих, лікарень, відвідування хворих за місцем їх перебування, надання консультативних послуг, психологічна підтримка.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.