КМДА Київська міська державна адміністрація


26 листопада 2022

Олександр Поповцев вшанував пам’ять жертв Голодоморів

Олександр Поповцев вшанував пам’ять жертв Голодоморів

День пам’яті жертв Голодоморів традиційно відзначається кожну четверту суботу листопада. Найтрагічнішою сторінкою в історії України є Голодомор 1932-33 років.

Так, сьогодні, 26 листопада, тимчасово виконувач обов’язків голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Поповцев разом із заступниками, керівником апарату та його заступником, народним депутатом Миколою Тищенко та депутатом Київської міської ради Михайлом Присяжнюком вшанували пам’ять жертв Голодоморів покладанням квітів до «Меморіалу пам’яті жертв голодомору» та хвилиною мовчання. Більше фото за посиланням.


Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбувається під час повномасштабної війни росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв.

До сьогодні немає точної кількості жертв, що померли внаслідок штучно організованого голоду. Але трагічна цифра вражає своєю жорстокістю. Мільйони людських життів Україна втратила через геноцид 1932-1933 років, масових штучних голодів 1921-1923 та 1946-1947 років.

Голодомор став справжнім геноцидом української нації – він спричинив загибель мільйонів українців, завдав непоправного удару по ментальності та культурі, перервав зв’язок поколінь. Цьогорічна кампанія на вшанування пам’яті жертв Голодоморів проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!» Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв. Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги. Сьогодні український народ сильний та згуртований, який понад усе цінує незалежність, суверенітет і волю. Ми переможемо!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.