КМДА Київська міська державна адміністрація


7 липня 2022

У Шевченківському районі відкрито новий Територіальний центр соціального обслуговування громадян

У Шевченківському районі відкрито новий Територіальний центр соціального обслуговування громадян

7 липня мер м. Києва Віталій Кличко прийняв участь разом з тимчасово виконуючим обов'язки голови  Шевченківської райдержадміністрації Олександром Поповцевим в урочистому відкритті надсучасного Територіального центру соціального обслуговування громадян Шевченківського району. Більше фото ТУТ

У новому Центрі, що розташувався у триповерховій будівлі по вул. Білоруській, 11 створені всі умови для обслуговування та реабілітації пенсіонерів, ветеранів-захисників, воїнам, що отримали поранення, осіб з інвалідністю, у тому числі дітей.

Як відзначив мер столиці, Віталій Кличко: «В складний для країни час столиця намагається максимально приділяти увагу людям, які потрапили у складні життєві обставини.  У Шевченківському районі мешкає майже 250 тисяч киян. Із них 83 тисячі – люди вразливих категорій, яким допомагають структури соціального захисту міста. Тільки внутрішньо переміщених осіб, це громадяни, які постраждали через російську агресію, тут зареєструвалося більше 22 тисяч. Тому ми відкрили в Шевченківському районі новий Територіальний центр соціального обслуговування громадян. Від початку повномасштабного вторгнення росії працівники цього терцентру вже забезпечили доставку понад 6 тисяч продуктових наборів та надали майже 220 тисяч соціальних послуг».

Серед зручностей територіального центру: пандуси та просторий ліфт для осіб з обмеженими можливостями, спортзал з реабілітаційними тренажерами, масажний кабінет, гідромасажні та медичні ванни, фізіотерапевтичний кабінет, соляна кімната, кабінет психолога, сучасні комп’ютерні класи та глядацька зала із мультимедійною технікою.

Відвідувачі зможуть скористатися послугами перукарні, «Банку одягу», майстерні з ремонту взуття, обладнаної пральні, тощо. Кваліфіковані співробітники Терцентру допоможуть з доглядом вдома, з соціальною та психологічною адаптацією, з інтегруванням у суспільне життя, з представництвом інтересів та захистом прав, нададуть необхідні консультації, забезпечать медичний супровід та транспортування, допоможуть людям похилого віку в опануванні цифрової грамотності.Всі послуги надаються за рахунок бюджетних коштів зі встановленням диференційованої плати та за рахунок отримувачів соціальних послуг.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.