КМДА Київська міська державна адміністрація


26 квітня 2022

Олександр Поповцев взяв участь у церемоніальних заходах з нагоди 36-х роковин Чорнобильської катастрофи на АЕС

Олександр Поповцев взяв участь у церемоніальних заходах з нагоди 36-х роковин Чорнобильської катастрофи на АЕС
Зранку 26 квітня тво голови Шевченківської райдержадміністрації Олександр Поповцев разом із ліквідаторами, постраждалими внаслідок аварії на ЧАЕС, Протоієреєм Тарасом Мельником, своїми заступниками та представниками громадськості взяли участь у церемонії вшанування пам’яті жертв катастрофи. Більше фото тут.
 
Панахида над загиблими відбулася у Свято-Миколаївському храмі на Татарці, після якої учасники церемонії поклали квіти до Пам’ятного Хреста на території Меморіального комплексу пам’яті жертв Чорнобиля.
 
Олександр Поповцев звернувся до присутніх із промовою:
«Шановна громадо, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС!
Сьогодні 36-ті роковини Чорнобильської катастрофи. День Чорнобильської трагедії встановлено Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 23.03.1990 № 8985-ХІ. Цього дня Україна і світ згадує страшну трагедію, яка стала символом наймасштабнішої техногенної катастрофи ХХ століття.
 
За офіційними даними у ліквідації наслідків техногенної катастрофи брали участь понад 650 000 пожежників, медиків, військовослужбовців, енергетиків. Більшість ліквідаторів отримали високі дози радіації…
 
Про саму трагедію та ліквідацію наслідків мені стало відомо не з чуток - мій батько як раз був одним з тих молодих хлопців, які ціною свого життя пішли рятувати всіх нас.
 
Ми мусимо пам’ятати героїчний подвиг учасників ліквідації та зберігати пам'ять про минулу трагедію, яка нас вчить цінувати життя.
 
Схиляємо голову перед загиблими. Вічна пaм’ять Героям!».
Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання під дзвін дзвонів!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.