КМДА Київська міська державна адміністрація


22 січня 2022

Звернення голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги з нагоди Дня Соборності України:

Звернення голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги з нагоди Дня Соборності України:

Шановні мешканці району та колеги!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня Соборності України!

Впродовж століть українці мріяли про єдину, незалежну й сoборну Державу, і саме 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві відбулася вагома історична подія – оголошення Акту Злуки українських земель, як об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в єдину державу.

Акт Злуки закріпив соборницькі прагнення народу об'єднати східні і західні українські землі у єдину Соборну українську державу. Цей день став фундаментальним епізодом для українського державотворення, а Акт Злуки увійшов до нашої історії як визначальний крок на шляху до проголошення незалежності України у 1991 році.

Цілісність, всеєдність, неподільність, – ось що означає «Соборність». А День Соборності України підтверджує, що ми –  одна єдина незалежна Держава і єдиний народ!

Щиро бажаю всім на шляху до побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної, незалежної європейської держави, якою пишатимуться нащадки - здоров'я і злагоди, сил та натхнення, успіхів, нових здобутків виключно у мирній праці, оптимістичного погляду у майбутнє і непоборної віри у краще прийдешнє України!

Ми – це Україна! Тільки разом – ми нація! Тільки разом – ми сильні!

Нехай цей урочистий день утвердить нас у єдності та патріотизмі, додасть кожному наснаги працювати задля блага нашої країни та добробуту наших людей, надихає на нові звершення заради процвітання країни та її народу.

 

З повагою, щиро

Голова Шевченківської районної
в місті Києві державної адміністрації           Олег ГАРЯГА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.