Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Щоб повноцінно розвиватись, діти повинні мати можливість займатись творчістю

Опубліковано 20 листопада 2013 року о 17:14
фото

19 листопада голова Шевченківської РДА Сергій Зімін відвідав початковий спеціалізований мистецький позашкільний навчальний заклад «Київська дитяча школа мистецтв (КДШМ) № 2 ім. М.Вериківського» з метою ознайомлення з умовами навчання та виховання дітей та молоді в мистецькому руслі. За словами Сергія Георгійовича, реалізуючи нові соціальні ініціативи Президента України «Діти - майбутнє України», ми прагнемо повсякчас привернути увагу до духовного та мистецького збагачення нації. Адже учні школи беруть участь в багатьох конкурсах та дитячих фестивалях, спрямованих на реалізацію потенціалу обдарованої молоді з метою продовження народних традицій, поширення культурної спадщини серед молодого населення.

КДШМ № 2 ім. М.І. Вериківського одна з перших в Україні почала втілювати комплексний підхід до пошуку, виявлення і розвитку обдарованих дітей, працюючи по новому експериментальному навчальному плану, який затверджено Міністерством культури у 1989 році. За словами директора школи Лариси Онисимівни ця школа – найстаріша в місті. У 2011 році тут відзначили 80-річний ювілей, а переформатували її на мистецьку чверть  - століття тому.
В мистецькому закладі дітям створені всі умови для творчого розвитку. Окрім музичного, в навчальному закладі є образотворче, театральне, хореографічне (а це – класичний, народний і сучасний танець), а також підготовче відділення. Тож і кількість учнів у цьому мистецькому осередку непорівнянна з будь-якою музичною та художньою школою: їх тут аж 1000 віком від 2,5 до 17 років! Та й педагогів чимало – 200. Діти об’єднані у безліч колективів: інструментальні ансамблі різного спрямування, оркестр народних інструментів, хор, драматичний театр, музичний театр для найменших дітлахів – то лише початок переліку. Усі три тутешні танцювальні ансамблі – лауреати міжнародних конкурсів і фестивалів. «Ярославна» – царина класичної хореографії, «Калинонька» – народної, «Овація» – сучасної.
Учні та викладачі школи презентували гостям невеличкий концерт, показали свої вміння та багатогранність таланту. Адже здобуття лауреатських звань учнями школи на різних рівнях (міському, всеукраїнському, міжнародному) стало «звичайною» справою, як і участь у концертах дитячої філармонії міста, програмах телебачення, та гастролі по Україні і за кордоном.
Перед поважними гостями діти показали всі свої вміння: співали, танцювали та грали на музичних інструментах. Навіть з невеличкого зрізу учнівсько-педагогічної майстерності стало зрозуміло, чому школа – дорогий гість у Франції, Індії, Німеччині, Польщі, Словаччині, Туреччині, Ізраїлі, Фінляндії, Греції та інших країнах.
«Цей заклад дає змогу обдарованим дітям розвиватися надалі у вибраному напрямі. Якщо кожна дитина буде занята у вільний час якоюсь корисною творчою справою, це вирішить багато проблем, – зазначив Сергій Зімін. Перш за все, учень розвивається як особистість, у нього формуються зародки творчості. Позашкільна освіта дає можливість обрати в майбутньому професійний напрямок діяльності, проявити себе, як майбутній художник, співак або музикант». Голова району наголосив, що мережа позашкільних закладів в столиці та в районі зокрема,  має по можливості розширюватися.
«Приємно, що ці основи розуміє Президент України, який оголосив 2013 рік – Роком дитячої творчості. Віктор Янукович ставить завдання, щоб кожна дитина, незалежно від місця свого проживання – у столиці або у віддаленому селищі – мала рівні можливості для додаткової освіти й розвитку», – зазначив насамкінець Сергій Зімін.

До речі, з 1994 року адміністрація школи намагається побудувати концертну залу і створити умови для роботи багатьох колективів школи, які щорічно створюють нові балетні, музичні, фольклорні, театральні вистави і багато концертних програм. Для цього розроблено проект, де передбачено проведення реставрації з пристосуванням під розміщення Державного спеціалізованого мистецького навчального закладу "Київська дитяча школа мистецтв №2 ім. М.І. Вериківського" об'єктів по вул. Воровського, 2 з прибудовою до них концертної зали».  І на початку жовтня цього року депутати Київради схвалили виділення коштів на роботи з пристосування приміщення під дитячу школу мистецтв № 2 ім. М. І. Вериківського.
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux