Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Масштабні проекти 2019 року: як зміниться Київ

Опубліковано 27 серпня 2019 року о 15:45
фото

Метро на Виноградар: початок будівництва

У 2019 році планують розпочати будівництво Метро на Виноградар. Київський метрополітен уклав договір з переможцем тендеру ПАТ «Київметробуд».

Як повідомляв «Вечірній Київ», у першу чергу спорудять дві станції – «Мостицьку» та «Проспект Правди», а також відгалуження у бік станції «Виноградар». При їх будівництві вперше в Києві планують використати технологію вертикальних тунелів. Роботи триватимуть до 2021 року. Бюджет проекту – майже шість мільярдів гривень.

Пішохідно-велосипедний міст над Володимирським узвозом

Пішохідно-велосипедний міст з Володимирської гірки до Арки дружби народів, як повідомляв "Вечірній Київ", намагатимуться побудувати до Дня Києва 2019 року. У КМДА розповідають, що вартість будівництва може сягнути 260 мільйонів гривень. Міст матиме всього 4 опори. Одну з них вже споруджують на гірці. Друга опора зачаїться біля сходів, що ведуть до Колони Магдебурзькому праву. На самому мосту, який буде у вигляді зигзагу, створять оглядові майданчики з перилами із скла, лавами для відпочинку, сучасним освітленням.

Шулявський шляхопровід: зруйнувати до основи й відбудувати знову

Шулявський шляхопровід за даними заступника голови КМДА Дмитра Давтяна, закриють для демонтажу навесні 2019 року. Як повідомляв «Вечірній Київ», демонтаж старої споруди буде повним – до основи й опор. Перша черга – будівництво нової прогонової споруди на нових опорах над проспектом Перемоги.  Далі – демонтаж цеху заводу «Більшовик» і будівництво заїздів на міст.  Загальна вартість будівництва – 830 мільйонів гривень, термін виконання робіт розраховано на 17 місяців.

Подільський міст буде гарним

Ми нагадуємо киянам, що у наступному році Подільській міст через Дніпро матиме вже зовсім інший вигляд. Наразі тут, понад планом на цей рік, продовжують кріпити в’язі на арці мосту, а на початку літа 2019 року, тут приберуть великі технологічні опори до рівня автопроїзду. Тоді міст вже матиме привабливіший  вигляд. За планом, добудувати автомобільну частину Подільсько-Воскресеньского мостового переходу мають до 2020 року.

Топ-парки у кожному районі

«Києву зеленим бути» - не лише гасло міського зеленбуду, а й стратегічне завдання на 2019-й рік. Реконструювавши парк «Наталка», і побачивши, що це добре, Віталій Кличко пообіцяв створити такі зразкові зелені оази у кожному районі столиці.

Так, планують відкрити третю  чергу парку «Наталка», виконати реконструкцію другої черги парку «Володимирська гірка». Парк «Партизанської слави» матиме новий фонтан, у «Сирецькому» парку планують звести концертну сцену, збудувати фонтан. У парку «Совки» буде нова велодоріжка.

Також для покращення зеленої  інфраструктури міста планують:

  • Створення  служб утримання кожного парку.
  • Механізація виробничих процесів, застосування  сучасної техніки та інструментів для утримання  відремонтованих парків та скверіві  з метою збереження коштів, що  були  вкладені в створення  цихоб’єктів.
  • Збільшення  загальної  площі  парків та скверів у місті.
  • Оформлення  земельних ділянок  парків та скверів.
  • Створення  системи  обліку зелених  насаджень і споруд за допомогою  сучасних інформаційних  технологій, що  дає можливість  контролювати стан оновлених    парків і скверів.
  • Зміни в нормативній  базі щодо  вимог до утримання  зелених  насаджень  парків та скверів.
  • Запуск екологічно  чистих  ліній по переробці  листя і деревини на паливо (пелетні  лінії), які дозволять забезпечити  вчасне та якісне  утримання  об’єктів благоустрою.

Зоопарк з комфортом для тварин

У 2019 році продовжиться реконструкція і столичного зоопарку. Вже навесні відкриють три очищені й опоряджені озера поряд із входом на територію зоопарку і оновлену будівлю для зимування птахів.

Протягом року з’явиться нова вхідна група зі сторони вулиці Зоологічної та один з найбільших в столиці акваріумів. Поруч з ними постане приматник із зимовими та літніми вольєрами, які відповідають сучасним вимогам утримання тварин та дозволяють створити цікаві експозиції. Також будується універсальний вольєр для тимчасових експозицій або змішаних видів тварин. Після реконструкції у зоопарку чекають на мільйон відвідувачів щороку.

Електронний квиток для проїзду у транспорті

Презентацію електронного квитка для сплати проїзду у транспорті столиці у мерії обіцяють провести одразу по закінченні зимових свят. Систему зчитування данних з єдиного електронного квитка – валідаторів, які встановлені у салонах трамваїв, тролейбусів та автобусів, запустили в тестовому режимі з 1 листопада 2018 року. Як пояснив «Вечірньому Києву» заступник голови КМДА Дмитро Давтян, після масового запуску електронного квитка, тестово-експлуатаційний період системи триватиме до 30 жовтня 2019 року. За цей час експерти повинні виявити й усунути недоліки. Також завершиться повна установка і прошивка валідаторів, а всі кондуктори зможуть пройти навчання.

Кияни зможуть придбати пластикову картку і платити за проїзд у всіх видах громадського транспорту.  Для одноразової поїздки продаватимуть чеки з QR-кодами. 

Символу Києва - нові вагони

Фунікулер із 1905 року є однією із візитівок Києва. Щороку цей вид транспорту перевозить до 2,8 млн пасажирів, серед яких чимало туристів. У 2019 році київський фунікулер планується повністю оновити. 

Передбачається встановити новий фунікулер фірми «Doppelmayr Garaventa» з прозорим дахом і кондиціонерами. Термін служби його вагонів — близько 40 років.

«Краків» і «Зоряний» стануть центрами кіномистецтва

У 2019 році два кінотеатра «Краків» та «Зоряний» стануть мультифункціональними культурними центрами.

У «Кракові» планується оновлення сцени з екраном та кулісами, на якій можна показувати фільми, грати вистави, концерти. В фойє на першому поверсі поставлять мобільну міні-сцену, а на другому – зроблять майданчик для джазових концертів. Завершення робіт заплановано на 2020 рік, проте є можливість, що оновлений Європейський культурний центр «Краків» відкриється вже наприкінці 2019-го.

Кінотеатр «Зоряний» після реконструкції кінотеатр буде оснащений 4 сучасними кінозалами. Крім того, в Центрі проводитимуться різноманітні культурно-мистецькі заходи, фестивалі та майстер-класи. Передбачено відновити фонтан, який розташований поблизу кінотеатру, а також довкола облаштувати зручний і привабливий публічний простір.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux