Шевченківським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану в рамках проекту “Я МАЮ ПРАВО!” проведений інформаційно-просвітницький захід з інформування відвідувачів та адміністраторів ЦНАП

У Центрі надання адміністративних послуг Шевченківського району м. Києва 08.08.2019 Шевченківським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану в рамках проекту “Я МАЮ ПРАВО!” проведений інформаційно-просвітницький захід з інформування відвідувачів та адміністраторів ЦНАП про урядову компанію «Відповідальне батьківство» та ініціативу «Чесна платіжка».

Проект «Я МАЮ ПРАВО!» – це перший в Європі правопросвітницький проект масштабів усієї країни, який реалізується Міністерством юстиції України та за підтримки міжнародних партнерів.

Проект спрямований на те, щоб підвищувати юридичну грамотність населення, рівень обізнаності українців про свої права та механізми їх захисту; формувати нову правову культуру у суспільстві, а також популяризувати правові способи вирішення проблем людей в Україні. Адже за результатами соціологічних досліджень, 49% громадян в Україні мали проблеми із правосуддям протягом останніх трьох років, а 32 % з них не зверталися до відповідних органів чи третіх осіб, щоб вирішити цю проблему.

Розпорядженням від 17 липня 2019 р. № 552-р «Про реалізацію правопросвітницького проекту “Я маю право!” у 2020—2022 роках» Кабінет Міністрів України продовжив дію цього надзвичайно важливого та результативного проекту.

 Одними з напрямків реалізації проекту «Я маю право!» є

«Відповідальне Батьківство»: ініціатива Уряду, спрямована на те, щоб українські діти стали більш захищеними, а батьки - відповідальними; це законодавче посилення відповідальності батьків, які не платять аліменти: заборона виїжджати за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю та полювати, нарахування штрафів у розмірі від 20% до 50% від суми боргу, притягнення до суспільно корисних робіт.

Ініціатива «Чесна платіжка» - це впровадження механізмів установлення справедливих цін на тепло і гарячу воду.

Постановою КМУ від 26.06.2019 року № 560 запроваджено державне регулювання цін/тарифів на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води. Дізнатися чи справедлива вартість тепла і гарячої води  можна, скориставшись калькулятором розрахунку. На сайті Міністерства юстиції України запущено онлайн-калькулятор розрахунку чесної платіжки, тож тепер громадяни можуть самостійно розрахувати вартість економії.

Ми працюємо для вас! Все буде ЦНАП!  

Перейти до спискуВерсiя для друку