Головна  →  Новини  →  10 вересня 2019

У Києві починається ажіотаж за електронними квитками

У Києві починається ажіотаж за електронними квитками

До кінця жовтня, коли у столиці завершать своє існування паперові талончики у транспорті та жетони у метро, залишилося не так багато часу. 

Тому серед містян нині спостерігається неабиякий ажіотаж. Зранку у тролейбусі № 33 пасажири всього салону жваво обговорювали майбутні зміни.

– Що нам від того нововведення? – цікавилися літні жінки у кондуктора. Та заспокоювала їх, адже для власників Картки киянина – пенсіонерів – нічого не зміниться: «Будете прикладати свою картку до валідатора!»

– А от я теж нікуди не дінуся, нас «Київпастранс» переучує на контролерів. Буду по салону ходити, Е-квитки перевіряти зі зчитувальним пристроєм,  повідомила кондуктор. – Зараз вже багато у людей на руках синіх карток електронного квитка. Тільки й чую, як «пікають» у салоні. Бабусі теж молодці, картки свої прикладають.

– А якщо старенькі забудуть валідувати картку? Тощо їм буде?, – питають пасажири.

– Штраф! За не сплачений проїзд! 160 гривень. А як ви думали? За останній час, правда, на моїх очах попалися контролерам тільки десь три – чотири пенсіонери. Їх, правда, не оштрафували, але бурчали на них довго, й змусили прикласти картки до валідатора, – повідомила кондуктор.

У столичному метрополітені на станції «Театральна» вчора вдень у черзі з 7 осіб п’ятеро купували сині електронні квитки, платили одразу за 50 поїздок. Разом з новою пластиковою карткою це коштувало 375 гривень.

– Можете одразу прикладати картку хоч у метро, хоч у тролейбусі,  попередила касир метрополітену. – А потім можете за допомогою пін-коду, що є на картці, зареєструвати її на сайті КМДА у рубриці «Е-квиток». Будете поповнювати рахунок на проїзд он-лайн, чи стежити, де проїхали ваші родичі. І купуйте картки зараз для родичів, бо потім ближче до кінця жовтня буде ажіотаж біля кас. А так купили одну картку й їздьте собі по 6,50 грн в усіх видах транспорту. Навіть у фунікулері та електричці. У мене за день багато людей купують сині картки, але на «Майдані Незалежності» показники ще вищі.

Нагадаємо, що зелені картки для проїзду у метро, тепер поповнити стає все важче. Цю послугу почали поступово скорочувати й дедалі менше станцій метрополітену її надають.

А от купити Е-квиток тепер можна на станціях «Хрещатик», «Театральна», «Майдан Незалежності», «Акедеммістечко», «Лісова», «Арсенальна», «Теремки», «Видубичі», «Сирець» та «Почайна». З 25 серпня на цих станціях відбувається продаж та поповнення виключно транспортної картки Kyiv Smart Card. 

На сьогодні до системи підключили 100 відсотків наземного транспорту – 1326 одиниць рухомого складу. Адаптовано турнікети на станціях міської електрички та швидкісного трамваю, ввели в експлуатацію 100 комплектів пристроїв контролю. Також створено сайт transport.kyivcity.gov.ua.

Що буде з безкоштовним проїздом у столичному транспорті для іногородніх читайте: Лише для киян: кому «світить» пільговий проїзд.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку