Головна  →  Новини  →  30 серпня 2019

Навігатор на 30-те cерпня: куди піти у Києві

Навігатор на 30-те cерпня: куди піти у Києві

Сьогодні не проста п'ятниця, а остання п'ятниця літа, і ми знаємо, де провести час корисно і приємно. На вас чекають лекція фотографа Олександра Ляпіна, майстер-клас з психологічних ігор, відкриття виставки Іллі Чічкана, який зобразив знаних художників приматами, показ українських короткометражок про життя всупереч війни та документалка про бійців в Іловайську, безкоштовний концерт дуету KoKo Melange в дворику Українського радіо та багато іншого.  
 
ДЛЯ КНИГОЛЮБІВ

Книжкова виставка до Дня Знань «Читай.UA»

Триденний книжковий марафон об’єднає авторів, видавців, читачів у царині літератури, яку можна буде придбати за ціною виробника.


​Коли: 11.00 - 20.00
Де: Український дім, вул. Хрещатик, 2
Вхід вільний


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

Лекція Олександра Ляпіна «Фото: образ проти документа»

Впродовж події буде розглянуто складне питання взаємодії художнього образу і документальності фотозображення, знищення документальності художнім образом та породження нових смислів і змісту зображення.

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2 
Вхід вільний. Реєстрація 


ВЕЧІР КОРИСНИЙ.

Психологічні ігри

З моменту народження кожна людина стає учасником ігор, прийнятих в його родині, а коли стає дорослою переносить цю модель на своє життя і вступає в гру із суспільством. 
На лекції розберуть, що таке гра: структурування часу, а як підсумок - долі, підкріплення своєї життєвої позиції, стимуляція почуттів, емоцій, енергії, опрацювання сценарію

Коли: о 19.00
Де: Діалог хаб, вул. Володимирська, 43а
Вхід вільний. Реєстрація 


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ

«Психодарвінізм. Еволюція видів» виставка Іллі Чічкана

«Маленькій танцівниці» Едгара Дега у цьому році 140 років. Ілля Чичкан не намагається змайструвати простий омаж на неї. Він, скоріше, створює образ танцівниці заново, використовуючи свою виразну мову, знайдену у концепції Психодарвінізму. 
Живописні полотна представлені на виставці теж заломлюють реальність. Вони складаються з автопортретів художників-приматів... 

Коли: о 19.00
Де: Port creative hub, вул. Набережно-Хрещатицька,10-А
Вхід вільний

Ентропія / Відкриття виставки

 

ENTROPIA це відображення тривожного погіршення пейзажів, що нас оточують. Твори мистецтва, представлені на виставці, є спробою відновити, зібрати, класифікувати, естетизувати або просто зберегти рештки матеріального світу, який ми знали до сьогоднішнього дня.

Коли: о 19.00
Де: MetaCulture, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхід: 30 грн.

Blindman. Блайндмен: інклюзивний проект

У 2018 році графік Володимир Гавриш і сценарист Андрій Беницький створили короткий комікс про незрячу людину, яка торкається стіни й відчуває коливання звукових хвиль, що йдуть зсередини й розходяться по поверхні. О 17.00 відбудеться обговорення із запрошеними українськими художниками теми інклюзії у контексті візуальних мистецтв, їх бачення та пропозиції щодо майбутніх художніх напрацювань у цьому напрямку.

Коли: відкриття о 19.00
Де: The Naked Room (Київ, вул. Рейтарська, 21)
Вхід вільний


ВЕЧІР В КІНО

Іловайськ. Лицарі неба. Спеціальний показ

Фільм режисерки Катерини Стрельченко присвячено бійцям батальйону «Дніпро-1», які загинули під час виходу з Іловайського котла в серпні 2014 року. В основу фільму положено спогади рідних, друзів і побратимів загиблих воїнів, розповіді свідків, що пройшли через криваве пекло, а також архівне відео бійців. 

Коли: о 18.00
Де: Кінотеатр Київська Русь, вул.  Січових Стрільців, 93 
Вхід вільний

Показ короткого метру від INDIE LAB: Життя всупереч війні

 

Черговий показ від лабораторії з кіновиробництва для молодих митців Indie Lab.  Цього вечора на глядачів чекатиме зустріч із героями таких фільмів: Лівша (переселенець із Сіверодонецька вирішив здійснити свою мрію і завести козину ферму),  Пенсійні туристи (про життя людей, що перетинають лінію розмежування для отримання пенсій, про їхнє життя на окупованій території), Син Донбасу (52-річний фермер з Луганська, якого викрали проросійські повстанці  і який пережив жах полону, розвиває нову ферму далеко від рідного дому).

Коли: о 20.00
Де: кінотеатр ЛІРА, вул. Житомирська, 40
Вартість квитка: 50 грн.

Сем Мендес – «Краса по-американськи»

Лестеру Бьорнему (Кевін Спейсі) 42 роки, він працює в рекламному агентстві та почуває себе абсолютно нещасливим у сімейному житті. Криза середнього віку штовхає чоловіка на зміни та відмову від лицемірства, що супроводжує все його найближче оточення. У центрі сюжету також дружина Лестера Керолайн і їхня донька-підліток Джейн.

Коли: о 20.45
Де: кіноклуб «E V R O P A», провулок Шевченка, 5 (ст. м. Майдан Незалежності), Козацький Дім.
Вхід вільний


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ

Один в Каное. Літній концерт на терасі

Колектив, що вражає самобутністю, заграє свої душевні пісні на відкритому майданчику. Захід сонця, теплий вечір та чарівна музика – цей виступ обов’язково запам’ятається вам неймовірною атмосферою. Сила в простоті — такий мінімалістичний девіз втілений у всьому, що стосується цієї трійки — від інструментального діапазону до виконання композицій. 

Коли: о 19.00
Де: Тераса Всі. Свої, вул. Десятинна, 12
Вартість квитка: 400 грн.

Концерт гурту DUDU band

 

Dudu band - грузинсько-українська група, пісні якої народжуються в душі грузинського музиканта Dudu (Дуду Дудуниа). Він зібрав людей, котрі грають серцем. Пісні складаються на музику Дуду Дудуниа (Dudu) та на слова відомих та невідомих грузинських та українських поетів, таких як Ліна Костенко та Тарас Шевченко.

Коли: о 19.30
Де: Скворечик - міський екопростір, о. Гідропарк.
Вартість квитка: 150 грн.

UA: Культура представляє: «КоКо Меланж»

Дует KoKo Melange - це піаніст, композитор і ведучий Роман Коляда та вокалістка і дослідниця традиційної музики Анастасія Колодюк. Разом вони поєднують народний спів та фортепіанні композиції у власній оригінальній манері, не схожій на актуальні тренди в українській поп-музиці 

Коли: о 20.00
Де: у дворі Українського радіо (вул. Хрещатик, 26).
Вхід вільний, реєстрація 

 

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку