Головна  →  Новини  →  19 серпня 2019

Навігатор на 19-те серпня: куди піти у Києві

Навігатор на 19-те серпня: куди піти у Києві

Ми знаємо, як зробити понеділок приємним та цікавим. Сьогодні на вас чекають розповідь про професію data scientist  та психосоматику, концерти класики та джазу,  божевільна історія за мотивами Патріка Зюскінда в театрі, спостереження за зоряи та ціла купа вражень на фестивалі Bouquet Kyiv Stage.

ПЕРЕОСМИСЛЕННЯ ІСТОРІЇ. Утопія тоталітаризму. Реальні світи Орвела: від СРСР до РФ

Відвідувачі побачать два світи. Перший – Уінстона Сміта (головного героя роману "1984"), людини, яка багато років живе в закоренілому тоталітарному суспільстві, де постійно присутні тривога, страх і біль. Другий – реалії радянської і російської систем, ідеологія яких полягає в максимальному розширенні зон впливу та утвердженні свого злочинного устрою шляхом поширення масової пропаганди з 1920-х рр. і до сьогодення, особливо на українських землях.

Коли: відкриття о 15.00
Де: Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2
Вартість: за вхідним квитком до музею (50 грн, 30 грн – для школярів/студентів/пенсіонерів). 


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ, Панельна дискусія “Художники і завод: можливість взаємодії”

У часи свого розквіту Васильківський майоліковий завод був осередком взаємодії професійних художників із їх особистими прагненнями, унікальними концепціями та візіями та вжиткової індустрії. Цей симбіоз дарував нашій культурі найкращі зразки декоративного мистецтва та слугував взірцем плідності творчої свободи. Чи можливий такий формат співпраці художника та виробничого осередку сьогодні? Під час панельної дискусії за участі сучасних художників-керамістів та відомих художників Васильківського майолікового заводу зважимо історичні передумови та майбутні перспективи взаємодії мистецтва та промисловості.

Коли: о 16.00
Де: Національний музей українського народного декоративного мистецтва, вул. Лаврська 9, корп. 2
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ПАМ'ЯТІ. Невідомий Марко Паславський. Розмова з найближчими

На майданчику живої пам’яті можна буде почути унікальні спогади представників родини Паславських, українських політичних емігрантів, які виїхали до США у 1944 році та їхніх нащадків з Нью-Йорка, а також Олега Ущенка, режисера-документаліста, приятеля Маркіяна Паславського. Вони розкажуть, яким був Марко в житті, як йому вдалося залишитися живим 20 лютого 2014 року на Інститутській, чому американський офіцер і бізнесмен брав участь в українських Майданах і зрештою пішов захищати Україну рядовим, якими принципами керувався у житті й чому українське громадянство було для нього важливішим, аніж американське, як прагнув долучитися до команди реформаторів і змінити країну його пращурів на краще.

Коли: о 18.30
Де: Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану, майдан Незалежності 2, другий поверх Будинку профспілок
Вхід вільний


ВЕЧІР ВРАЖЕНЬ. Bouquet Kyiv Stage

Продовжується Другий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage, на якому буде багато музики, кіно, бесід, виставок та інших культурних заходів. Детальніше ми писали тут.  Сьогодні ви зможете почути і побачити:

16.30 Бесіда під ясенем з Марко Галаневичем
18.00 Фінальний концерт учасників воркшопів U Artist Music
19.00 Кінобукет від Кінофестивалю «Відкрита ніч»
19.30 Бесіда під ясенем з Михайлом Саакашвілі
21.00 Концерт етно-гурту «ДахаБраха»

Де: Софія Київська, вул. Володимирська, 24, Золоті ворота, вул. Володимирська, 40а
Вхід: за вартістю квитка до заповідника (50 грн).


ВЕЧІР ВІДКРИТТІВ. Чому data scientist – найсексуальніша професія 21 століття?

На лекції ви дізнаєтесь все про можливості сучасного аналізу даних, машинного навчання, зокрема нейронних мереж, як стати успішним data scientist  та чому вивчення даних – це професія майбутнього.

Коли: о 19.00
Де: Діалог Хаб, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний. Реєстрація


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ,. Психосоматика. Зв'язок душі та тіла

Душа і тіло (психіка та соматика) - єдина система, де все між собою тісно взаємопов'язано. Будь-які сильні та глибокі емоційні переживання невідворотньо відображаються на фізичному стані людини і навпаки - погане фізичне самопочуття безпосередньо впливає на наш настрій, думки та поведінку. Що робити з цим знанням і як слідкувати за собою - дізнаєтесь на лекції.

Коли: о 19.00 
Де: ЦеХАБ, вул. Хрещатик, 29 
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ: класика і джаз

«На хвилях Сени і Дунаю»/ «Київська камерата запрошує»

У рамках фестивалю оркестрової музики «Літні музичні промені»  звучатиме музика французьких, австрійських та угорських композиторів-класиків – Франсуа Буальдьє, Каміля Сен-Санса, Жуля Массне, Жака Оффенбаха, Йоганна Штрауса, Франца Легара, Імре Кальмана.

Коли: о 19.00 
Де: Національна філармонія України, вул. Володимирський узвіз, 2
Вартість квитка: 70-350 грн.

Мар’яна Головко & Павло Ігнатьєв | Live Jazz Monday

 

Виступ одного з найтитулованіших молодих піаністів та композиторів Українита чарівної співачки і актриси. Їхня пара на сцені з простої комбінації роялю та вокалу переростає в багатий на емоції та зміст досвід для гостей концерту.В програмі - авторські композиції та джазові стандарти.

Коли: о 20.00 
Де: Caribbean Club  вул. С. Петлюри, 4
Вартість квитка: 150-450 грн.


ВЕЧІР В ТЕАТРІ. Прем'єра Качур. Контрабас

Всім відомо, що в тихому болоті водяться чорти. Актор Ігор Качур розкаже вам фрейдистську і трішечки божевільну історію за мотивами Патріка Зюскінда, герой якої - невротичний музикант, що, як і добра половина скромних інтелектуалів, не може підступитись до жінки своєї мрії. «До чого ж тут контрабас?» - спитаєте ви. А до того, що цей інструмент - своєрідна «друга коханка», яка відбирає увесь час, заміщує йому всі стосунки з людьми, і навіть сексуальні. Тінь його «я», провокатор і ворог, вмістилище всіх нездорових проекцій.

Коли: о 19.00 
Де: Театр "Актор", вул. Велика Житомирська, 40
Вартість квитка: 80-160 грн.


ВЕЧІР АСТРОНОМІЧНИЙ. Дивимось на зорі

Приходьте розглядати в телескоп небесні тіла і вести космічні бесіди. Гідами в зірковій мандрівці є наші астрономи Максим Андрєєв - науковий співробітник лабораторії Фізики малих тіл Сонячної системи Головної астрономічної обсерваторії НАН України та Юліана Кузнєцова - науковий співробітник відділу Фізики планетних и субзоряніх систем Головної астрономічної обсерваторії НАН України.

Коли: о 21.00 
Де: площа Знань біля бібліотеки КПІ
Вхід вільний.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку