Головна  →  Новини  →  14 червня 2019

Екскурсія клубу «Юні знавці Києва» Центральної районної бібліотеки ім. Є. Плужника «Цікаві факти та легенди оперного театру»

Екскурсія клубу «Юні знавці Києва» Центральної   районної бібліотеки ім. Є. Плужника «Цікаві факти та легенди оперного театру»

В Центральній районній бібліотеці імені Євгена Плужника продовжує свою роботу клуб «Юні знавці Києва».

13 червня 2019 року учні спеціалізованої школи №53 м. Києва, які перебувають у літньому таборі школи, завітали до Національної опери України ім. Т. Г. Шевченко на екскурсію «Цікаві факти та легенди оперного театру». Діти побували за лаштунками і на сцені театру та уважно прослухали розповіді про історію та легенди Національної опери України.

Національна опера України ім. Т. Г. Шевченко - символ оперно-балетного мистецтва нашої країни. Розкішна архітектура, вишуканий інтер’єр і феєричні вистави. Вистави проходять у супроводі симфоничного оркестру та хору, в якому задіяні визначні музиканти та співаки сучасності. Створити ще яскравішу картинку на сцені допомагають захоплюючі декорації та ексклюзівні костюми артистів.

Поруч з театром встановлено пам'ятник видатному українському композитору  Миколі Лисенку - творцю опер "Тарас Бульба", "Наталка Полтавка", "Різдвяна ніч". Його заслужено вважають засновником української національної музики.

Перейти до спискуВерсiя для друку