Головна  →  Новини  →  5 квітня 2019

Сучасні технології допомагають захистити улюбленців - Юрій Назаров презентував Реєстр домашніх тварин

Сучасні технології допомагають захистити улюбленців - Юрій Назаров презентував Реєстр домашніх тварин

У міській лікарні ветеринарної медицини відбулася презентація роботи єдиного у Києві Реєстру домашніх тварин, реалізованого в рамках ініціативи Kyiv Smart City. Це єдиний столичний сервіс для реєстрації котів та собак. Завдяки реєстру та функції розпізнавання QR-коду на жетоні, який зберігає всю важливу інформацію про них, домашні улюбленці киян завжди будуть у безпеці.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров показав, як діє сервіс на прикладі власних домашніх улюбленців. Спочатку дві кішки - Муха та Інді - були зареєстровані на сайті https://pets.kyivcity.gov.ua/. Після цього відбулася обов’язкова верифікація тварин у муніципальній ветлікарні. Тепер власник котів має можливість скористатися такими функціями:

  • Зчитування QR-коду на жетоні. Якщо тварину з жетоном побачить людина, вона зможе одразу зв’язатися з її власником. Для цього необхідно зчитати за допомогою смартфону код, який автоматично здійснює перехід на сайт, де показане ім’я, телефон та e-mail власника тварини.
  • Функція знайденої тварини або жетону. Якщо людина знаходить тварину без жетону або з пошкодженим жетоном, вона може скористатися функцією «Знайшов тварину» на сайті Реєстру. Треба лише натиснути кнопку «Знайшов тварину», заповнити основну інформацію щодо самої тварини або жетону та відправити її реєстратору.
  • Функція загубленої тварини. Якщо власник загубив свого улюбленця, у своєму особистому кабінеті він має натиснути кнопку «Розшук». Таким чином, інформація потрапить до реєстратора, який розпочне пошук через базу тварин та розмістить повідомлення на комунікаційних платформах.
  • «Реєстр допомагає тому, хто знайде кота чи собаку з жетоном, швидко ідентифікувати тварину та напряму зв’язатися з її власником. Я на власному досвіді переконався, що піклуватися про домашніх тварин зовсім не складно. Витративши всього пів години на просту реєстрацію, ми дбаємо про безпеку наших улюбленців», - розповів Юрій Назаров про переваги сервісу.
  • Також директор Департаменту розповів, що у майбутньому можливості Реєстру розширяться. Розробники працюють над функцією пошуку власників для безпритульних тварин. Під опікою муніципальної ветклініки знаходиться чимало таких тварин, а реєстрація збільшить шанси на пошук власників для них. Закордонний досвід свідчить про значне зменшення тварин-безхатченків саме після запуску аналогічних сервісів.
  • На даний момент у системі налічується більше 700 тварин і їх кількість постійно зростає. Базу кожного дня поповнюють старими реєстраціями, що були проведені на паперах з 2017 року.

За інформацією: kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку