Головна  →  Новини  →  28 березня 2019

До 70-річчя від дня народження видатного українського митця Володимира Івасюка в Центральній районній бібліотеці імені Євгена Плужника відбулася літературно-музична година «Володимир Івасюк. Життя - як пісня»

До 70-річчя від дня народження видатного українського митця Володимира Івасюка в Центральній районній бібліотеці імені Євгена Плужника відбулася літературно-музична година «Володимир Івасюк. Життя - як пісня»

26  березня  2019 року до 70-річчя від дня народження видатного українського митця Володимира Івасюка в Центральній районній бібліотеці імені Євгена Плужника відбулася літературно-музична година «Володимир Івасюк. Життя - як пісня».

4  березня  композитору  Володимирові Івасюку мало б виповнитися 70 років. Його земне життя тривало лише 30 років. Але за цей короткий час він виконав свою земну місію, використав талант і потенціал, зробивши українську пісню модною на весь світ.

Володимир Івасюк – один із творців української естрадної музики, за своє  коротке життя  написав  107  пісень, 53 інструментальних творів, створив музику до кількох спектаклів. Окрім того, він професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував пісні. Це була людина, що на диво сильно любила свою країну та її культуру. Відомий як музикант, Івасюк був і неординарним живописцем.

Про дивовижного композитора, співака та надзвичайно талановиту людину розповіла присутнім на заході Ніна Козачук, учасниця проекту «Голос країни». Наприкінці цікавої розповіді про життєву долю та пісенну творчість Володимира Івасюка прозвучала у її виконанні пісня «У долі своя весна».

Підтвердженням того феномену, що пісні Володимира Івасюка до сьогодні звучать, вони популярні та їх знають молоді люди, у виконанні студенток Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра Багінської Аліни, Бобаль Вікторії, Бухарашвілі Світлани та Ніни  Козачук у складі квартету «Діапазон» для нашої читацької аудиторії прозвучали пісні Володимира Івасюка «Тільки раз цвіте любов» та знаменита «Червона рута». Гості з задоволенням підспівували молодим виконавцям.

Творчий портрет музичного митця працівниками бібліотеки було доповнено відео фрагментами документального фільму про Володимира Івасюка та виставкою книг про його життя.

                    ***

Щоби палало невгасимо
Нам у віках ім'я Його,
Орфеєм ніжним України
Назвав народ Співця свого.
І вірю я, що у висотах,
Де чистих душ слід не зника,

На чарівній космічній ноті
Бринить "Зоря ІВАСЮКА".
Її поки що астрономи
Не віднайшли, але знайдуть
І у реєстр нових поповнень
Під іменем цим занесуть!
І вже тоді ніяка сила
Не обірве її політ
Як міжпланетного світила,
Чиє життя - мільйони літ!
Яка б нас не гнітила скрута,
Та виживе наш рідний край.
Бо в нім цвіте ЧЕРВОНА РУТА
І грає в горах ВОДОГРАЙ!          

(Олег Васюков «Пам'яті композитора і поета ВОЛОДИМИРА ІВАСЮКА»).

 

Сьогодні Володимир Івасюк живе в нашій пам’яті, серцях, душах, піснях, мелодіях і буде жити вічно!

Перейти до спискуВерсiя для друку