Головна  →  Новини  →  25 березня 2019

Всеукраїнський тиждень дитячого читання в бібліотеці ім. О.Матросова

Всеукраїнський тиждень дитячого читання  в бібліотеці ім. О.Матросова

В бібліотеці ім. О.Матросова Всеукраїнський тиждень дитячого читання розпочався із літературної години-зустрічі «На дозвіллі не сумуй: причитай і поміркуй» четверокласників школи № 82 з дитячим письменником Юрієм Нікітінським.

Відомий український письменник, журналіст, автор понад двадцяти книжок народився не в Україні, а в Туркменії, працював у дорослих глянцевих журналах, був рок-музикантом… Можливо, така яскрава біографія вплинула і на його творчість: Нікітінський пише зазвичай з іронією і не дуже любить мандрувати вигаданими світами. Переважно дія його творів відбувається «тут» і «тепер», герої – сучасні дітлахи (але інколи – пінгвіни чи навіть Діди Морози). Він не публічна особа, не намагається активно рекламувати свою творчість, але вже чверть століття його книги читають і люблять діти різного віку – від малечі до підлітків.Письменник зізнається, що більшість його книжок побачили світ завдяки випадку, хоча сам у випадковості не вірить. Незапланованою і доленосною виявилася зустріч Юрія Нікітінського з класиком української дитячої літератури Анатолієм Костецьким. Саме завдяки йому в «Барвінку» вперше було опубліковано твори молодого автора.

 Діти познайомилися із повістями письменника «Про Юлю і Юру», «І прийшли пінгвіни», «Дом дворников», вони задавали автору безліч запитань про його книги, життєві інтереси, улюблену музику, нові твори. А ще дехто із школярів зізнався, що вже робив спроби написати власні твори, діти ділилися своїми творчими задумами, сумнівами. Ми впевнені, що ця зустріч надовго запам’ятається дітям, а поради письменника стануть у нагоді юним талантам!

Перейти до спискуВерсiя для друку