Головна  →  Новини  →  22 березня 2019

«Книга – мій найкращий друг» - літературне асорті в бібліотеці ім. І. Котляревського

«Книга – мій найкращий друг» - літературне асорті в бібліотеці ім. І. Котляревського

 

З нагоди Всеукраїнського тижня дитячої книги в дитячому відділі бібліотеки зібралися маленькі "кошенята",  учні 4-В класу СШ № 28, аби зустрітися з надзвичайно цікавою людиною і талановитим письменником Павлом Кущем.

Павло Кущ - автор більше 15 книжок гумору, сатири та повістей для дітей, лауреат літературних премій ім. Остапа Вишні та ім. Лесі Українки, переможець всеукраїнського творчого конкурсу НСЖУ “Золоте перо”, нагороджений відзнакою “Золота медаль української журналістики”, член НСПУ, журналіст газети «Урядовий кур’єр».

А чому ж діти перевтілилися в кошенят, виникає запитання. А тому, що автор пише твори для дітей, головними героями яких є всіма улюблені коти. Зокрема, читачам було презентовано книги «Небувала котострофа», «Чотири нявкісти і він», «КотоВасія» та інші. Тож, діти, що прийшли в аквагримі, розмальовані в котиків, немало потішили автора. Він розповів їм про свої твори, поділився творчими планами, відповів на питання про свою творчість.

А ще діти і письменник багато говорили та запитували один одного. І тема для розмови у них була досить болюча - це тема переселенців, «вимушено переміщених осіб», тема війни на сході України. Сам пан Павло є переселенцем, а серед діток, що були на зустрічі з ним - біля третини дітей з класу переїхали до Києва не з власної волі, а вимушено, рятуючись від обстрілів та війни.

На завершення зустрічі автор подарував бібліотеці свою книгу «Метеорит», яка була видана у Донецьку ще в 2012 році. А бібліотека приготувала письменнику теж подарунок на "котячу" тему - горнятко для чаю з зображенням котів. Буде на згадку про зустріч! Всі учасники зустрічі зробили колективне фото, і побажали Павлові Кущу багато нових книжок, і на котячу тему теж, адже діти чекають продовження пригод кота-прибульця.

Перейти до спискуВерсiя для друку