Головна  →  Новини  →  18 грудня 2018

В Україні запроваджується новий вид соціальної допомоги

В Україні запроваджується новий вид соціальної допомоги

З першого січня 2019 року запроваджується новий вид соціальної допомоги для осіб, які доглядають за дітьми хворих на тяжкі захворювання, але яким ще не встановлена інвалідність.
Відповідний Закон вже прийнято парламентом, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.
- Урядом на минулому засіданні затверджено порядок надання такої допомоги, це ще один важливий крок для підтримки державою сімей, які цього найбільше потребують, - йдеться в повідомленні.
Так, у рамках реалізації Пенсійної реформи з першого жовтня 2017 року були осучаснені пенсії по інвалідності. Завдяки цьому їх середній розмір збільшився на 24 відсотки у порівнянні з жовтнем 2016 року, та на перше жовтня 2018 року становить приблизно 2100 гривень, що на 31 відсоток більше у порівнянні з жовтнем 2016 року.
У свою чергу, з першого грудня 2018 року, пенсії, у тому числі пенсії по інвалідності перераховані у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму зросли на 62 гривні. У наступному році прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, підвищується 9,4 відсотки і становитиме з грудня наступного року 1638 гривень на місяць. Відповідно, зростатимуть розміри державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

За інформацією vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку