«АВТОШКОЛА ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ» – ПРОЄКТ МВС УКРАЇНИ У МЕЖАХ ІНІЦІАТИВИ «БЕЗ БАР’ЄРІВ»

Усі громадяни повинні мати вільний доступ до адміністративних послуг. Сервісні центри МВС України підтримують та сприяють впровадженню таких можливостей для кожного українця. «Автошкола для осіб з інвалідністю» – флагманський проєкт МВС України, який реалізується у рамках загальнодержавної ініціативи «Без бар’єрів» за підтримки першої леді Олени Зеленської.

Проєкт "Автошкола для осіб з інвалідністю" спрямований на соціальну адаптацію і рівні можливості для тих, хто має інвалідність та бажає опанувати навички водіння та отримати посвідчення водія.

Наразі автошколи працюють у п'яти регіонах України: Київська, Львівська, Хмельницька, Кіровоградська та Дніпропетровська області. В Київський області навчання можна пройти в Національній академії внутрішніх справ України (Києво-Святошинський район, с. Віта Поштова).

Мета проєкту полягає в створенні зручної та якісної державної послуги, яка надає можливість навчитися керуванню автомобілем та отримати посвідчення водія для осіб з інвалідністю з порушеннями опорно-рухового апарату.

«Автошкола для осіб з інвалідністю» надає наступні послуги: 

- Теоретична та практична підготовка;

- Складання іспитів;

- Отримання посвідчення водія;

- Надання практичних навичок керування автомобілем з ручним керуванням особам, які вже мають посвідчення водія.

Детальна інформація про проєкт та як долучитися до навчання доступна за посиланням https://driveability.mvs.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку