Головна  →  Новини  →  31 травня 2022

У Києві планують заборонити торгівлю та використання піротехнічних засобів

У Києві планують заборонити реалізацію та проведення заходів з використанням піротехнічних засобів.

Такий проєкт рішення за ініціативи депутатів Київської міської ради Людмили Ковалевської та Володимира Прокопіва вже зареєстровано в Київській міській раді.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Людмила Ковалевська, вже понад три місяці в Україні повномасштабно триває  російсько-українська війна, мешканці столиці живуть у стані постійного емоційного напруження та різко реагують на всі звуки, які хоч трохи схожі на вибухи та авіаудари.

«Враховуючи специфіку дії піротехнічних засобів, які створюють шумовий ефект – хлопки та вибухи, необхідно заборонити їх використання та продаж на території міста Києва з метою зниження соціальної напруги серед мешканців. Реалізація піротехнічних засобів, у тому числі салютів, феєрверків, інших вибухових речовин має бути заборонена під час дії воєнного стану та 30 днів після його припинення або скасування. Ми маємо встановити додаткові соціальні гарантії для збереження ментального здоров’я киян та гостей міста, а також унеможливити розповсюдження паніки та дезінформації через використання піротехніки на теренах столиці», – розповіла Людмила Ковалевська.

Депутатка додала, що після прийняття рішення Головному управлінню Національної поліції України у м. Києві буде надіслано звернення з проханням посилити заходи щодо недопущення продажу та використання піротехнічних виробів на території міста Києва.

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку