Головна  →  Новини  →  14 серпня 2020

Заступник голови райдержадміністрації провів засідання координаційної ради у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

Під керівництвом заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Олега Чуздюка відбулося засідання координаційної ради у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. ФОТОЗВІТ

У засіданні також взяли участь дільничний офіцер поліції сектору дільничних офіцерів поліції Шевченківського управління поліції Тетяна Наливка та начальник відділу сімейної політики Служби у справах дітей та сім’ї Шевченківської райдержадміністрації Ольга Ющенко.

Відомо, що за 8 місяців 2020 року до Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації надійшло 242 повідомлення щодо випадків домашнього насильства.

За результатами опрацювання звернень громадяни отримали всі необхідні соціальні послуги та кваліфіковану правову консультацію.

Друге питання порядку денного стосувалося визначення потреб в утворенні спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

Зокрема, начальник відділу сімейної політики Служби у справах дітей та сім’ї Ольга Ющенко надала пропозиції утворити Центр підтримки з денним відділенням соціально-психологічної реабілітації та нічним відділенням екстреного реагування.

За результатами засідання були прийняті рішення:

- продовжувати контроль питання координаційної діяльності органів та установ, до компетенції яких належить здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї та надання допомоги постраждалим від такого насильства;

 - центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центру у справах сім’ї та жінок вивчити можливості облаштування кімнат Денного центру для постраждалих від домашнього насильства на базі однієї з діючих установ та надати пропозиції по даному питанню на наступне засідання комісії.

Перейти до спискуВерсiя для друку