Головна  →  Новини  →  20 лютого 2020

Афіша на 20-те лютого: куди піти у Києві

Афіша на 20-те лютого: куди піти у Києві

Сьогодні, у День Героїв Небесної Сотні, ми вшановуємо подвиг учасників Революції гідності - програму, присвячену цій пам'ятній даті, читайте тут.  Крім того, на вас чекає відкриття двох оновлених комунальних кінотеатрів, лекція про Котляревського, презентація книги про Голосіївський район, обговорення сексуальних фантазій та токсичних стосунків, спеціальний показ стрічки Годара, розпродаж щастя на сцені та багато іншого. 

СВЯТКОВІ ВІДКРИТТЯ

Зоопарк: спеціальний показ для перших відвідувачів к-тру Промінь

Безкоштовний спеціальний показ фільму "Зоопарк" (режисер - Колін МакАйвор). Це прекрасний сімейний фільм, що розповідає про те, як юний Том і його друзі намагаються з усіх сил врятувати тварин з місцевого зоопарку Белфаста під час 1941 року.
Неодмінно завітайте до кінотеатру "Промінь" на гостину і переконайтеся, що кінотеатр  абсолютно оновився, став доступнішим і сучасним.

Коли: о 14.30
Де: Кінотеатр Промінь, Харківське шосе, 168Ж
Вхід на подію безкоштовний, реєстрація

Офіційне відкриття кінотеатру "Старт"

 

15:00 - Мова кольорова: прем'єра анімаційного серіалу в кінотеатрі Старт та зустріч із творчою групою студії “Новаторфільм”.
15:30 - презентація Спортивно-танцювальної школи «Фенікс»
16:00 - Відчуй себе по той бік камери: майстер-клас реж. Анни Акулевич
19:00 - Наші котики: показ і зустріч з творчою групою
Адреса: вул. Івана Миколайчука, 15А


ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ.

Ростислав Семків: "Енеїда" Котляревського: від жарту до шедевру

Літературознавець, письменник, кандидат філологічних наук, викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія» Ростислав Семків розповість про світовий контекст, у якому постав твір українського класика, роль бурлеску у вітчизняній літературі та проекцію «Енеїди» на сучасність.

Коли: о 18.00
Де: Музей книги і друкарства України, вул.Лаврська, 9 
Вартість квитка: 30 грн (для студентів 20 грн).

Критики проти письменників

 

Літературна критикиня Ганна Улюра і письменник Олександр Михед публічно міркуватимуть про стосунки українських критиків і письменників. Поговорять про те, в чому полягає компетенція критиків і що «вони всі роблять не так». Поміркують про цехові протоколи і цехову етику письменників і критиків. Дискутуватимуть про те, хто є аудиторією автора художніх текстів й автора рецензій і чи ці аудиторії тотожні. Спробують зрозуміти, чому саме в сфері культурної журналістики так часто виникають дискусії на підвищених тонах.  Нарешті, згадають вдалі випадки співпраці письменників та критиків, адже це можливо – навіть в межах українського літературного процесу. 

Коли: о 18.30
Де: книгарня Є, вул. Лисенка, 3
Вхід вільний


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Piano recital: Сергій Ковальов

Сергій Ковальов – випускник Полтавського коледжу мистецтв імені Лисенка, а нині студент Національної музичної академії ім. П. Чайковського в Києві.  
В програмі концерту - твори Бетховена, Шумана, Шопена, Людкевича, Равеля. Після концерту відбудеться спілкування/чаювання з музикантом.

Коли: о 19.00
Де: Національний заповідник «Софія Київська», вул. Володимирська, 24, Хлібня
Вартість квитка: 150 грн.


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ

Дискусія «Час утопій: сексуальність, політика та повсякденність»

Сексуальність, політичне та насилля проявлені у творчості художниць через тему повсякденності. Художниці говорять про це, обираючи різні медіа та по-різному будуючи своє висловлювання: від лаконічної інсталляції до апатування та перформативності. Чому авторки звертаються до аналізу такого болючого досвіду? Як мистецтво проговорює індивідуальні досвіди та чи може воно загоїти рани окремих соціальних груп?

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, 3й поверх
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

Невідомі периферії Києва. Голосіївський район

У книзі розглянуто історію розвитку усіх історичних місцин на терені Голосіївський району – найбільшого у Києві, за площею майже рівного королівству Ліхтенштейн, але досі не дослідженому. Детально згадано усі історичні місцевості, що існують або існували – аж до найменших хуторів (відомості про деякі з них досі ніде не публікувалися, а їх історія не досліджувалася). Інформація про хутори району викладено в хронологічній послідовності – поселення розміщені у тому порядку, у якому виникали. Також відтворено дати їх заснування або появи.

Коли: о 19.00
Де: Національна наукова медична бібліотека України, вул. Л. Толстого, 7
Вхід вільний

Сербські мости

 

Вечір сербської культури. Ведучий Дмитро Бураго.
«Усе наше життя – перехід, міст, краї якого йдуть у нескінченність». «З усього, що людина протягом життя зводить і будує, ніщо в моїх очах не є кращим і ціннішим за мости. Вони важливіші за будинки, святіші за храми». («Мости» Іво Андрич)

Коли: о 19.00
Де: Будинок актора, Ярославів вал, 7
Вхід вільний

Лекція "Сексуальні фантазії"

Сексуальні фантазії - важлива частина сексуальної взаємодії і взагалі сексуальності людини. На лекції поговорять про еротичні фантазії і що з ними робити; що є норма, а що відхилення;  що шкодить нашим фантазіям; які фантазії, згідно з  дослідженнями є поширеними; як фантазії можуть збагатити наше сексуальне життя.

Коли: о 19.00
Де: Creative Women Space, провул. Михайлівський 9Б, домофон 64
Вартість квитка: 400 грн.


ВЕЧІР ПСИХОЛОГІЧНИЙ.

Токсичний партнер: врятувати можна врятуватись

Токсичність у відносинах — це не помилка і випадковість, а регулярно повторювані неусвідомлені і свідомі стратегії поведінки. Психотерапевттка розкаже про стадії розвитку відносин, про рівні взаємодії в парі, про анти-рай в «шалаші», про ключову різницю між здоровими і токсичними відносинами.

Коли: о 19.00
Де: Dialog hub,вул. Володимирська, 43
Вартість квитка: 200 грн. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на оплату праці психологів dialog hub, які надають безкоштовні консультації підліткам, що опинились у складних життєвих обставинах.


ВЕЧІР В КІНО

«На останньому подиху» Годара – спеціальний показ

Напередодні виходу стрічки «Проти всіх ворогів: Історія Джин Сіберг» повертаємо на екрани класику французької нової хвилі – «На останньому подиху» Жана-Люка Годара (1960). У головних ролях – Джин Сіберг та Жан-Поль Бельмондо.  Фільм представить кінокритик, режисер, співробітник Довженко-Центру та куратор «Київського тижня критики» Станіслав Битюцький – після показу на глядачів чекає Q&A. Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами. 

Коли: о 19.00
Де: Кінотеатр «Жовтень», вул. Констянтинівська, 26 
Вартість квитка: 130 грн.


ВЕЧІР В ТЕАТРІ

Щастя. Final Sale

Уявіть собі світ, де можна прийти в магазин і купити щастя. Величезний асортимент щастя на будь-який смак: чоловіче, жіноче, дитяче...  Тільки в такому магазині потрібно бути дуже уважним і вибирати вдумливо. Адже щастя, як ліки, поверненню і обміну не підлягає! І там точно буде книга скарг. У ній будуть записані історії покупців, де хтось дякує, а хтось скаржиться ...

Коли: о 19.00
Де: Малий театр, вул. Гончара, 33
Вартість квитка: 200 грн.

Фрекен Юлія

Юлію зрадив її наречений. А ось, зовсім поруч – інший чоловік, Ян. Ян не сміє наблизитися до Юлії – адже він лиш слуга у домі її заможного батька. У Яна є його Христина. І є мрія… Заради мрії він готовий порушити норми пристойності, вчинити підлість, перетворитися на цинічного диявола. Він готовий навіть закохатися.
Витончена естетська вистава про нетутешню красу пристрасті та світ любові очами чоловіка та жінки. Ці різні світі здатні перетнутися, але чи здатні поєднатися?

Коли: о 19.00
Де: Золоті ворота, вул. Шовковична, 7а
Вартість квитка: 300 грн.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку