Головна  →  Новини  →  28 січня 2020

Новий Генплан Києва передбачає перепрофілювання майже 1,7 тис. гектарів територій промзон – Сергій Броневицький

У проєкті нового Генерального плану міста Києва закладено зменшення площі промислових і комунально-складських територій шляхом підвищення ефективності використання земельних ділянок та виробничих фондів. Про це повідомили у КО «Інститут Генерального плану міста Києва».

«Такий розвиток виробничих територій Києва цілком відповідає параметрам, притаманним для сучасних європейських міст, – зазначив начальник комунальної організації Сергій Броневицький. – Також передбачена реорганізація занедбаних промислових зон під підприємства із новітніми технологіями, розвиток системи громадських центрів та публічних просторів».

Перетворення промислових територій неподалік центру на багатофункціональні райони – це можливість для міста скоротити так звані маятникові міграції у робочі дні, адже окрім нового житла, тут з’являться заклади торгівлі, офісні площі невеликих компаній, нові сквери, пішохідні алеї.

За новим Генпланом Києва, намічено перепрофілювання майже 1,7 тис. гектарів територій для громадської багатофункціональної, житлової багатоквартирної забудови, озеленення та інженерно-транспортної інфраструктури у промрайонах: «Подільсько-Куренівський», «Дніпровський», «Микільська Борщагівка», «Нивки», «Відрадний», «Теличка», «Воскресенський», «Дарницький», у промзонах «Корчувате» та «Пирогово».

«Усе це в перспективі поліпшить якість життя в сусідніх житлових кварталах та покращать екологічну ситуацію в місті, – додав Сергій Броневицький. – Багатофункціональність – це запорука сталого розвитку, коли скорочення однієї з функцій району не означає його загальний занепад».

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку