Головна  →  Новини  →  27 січня 2020

«Трагедія Голокосту в літературі»

«Трагедія Голокосту в літературі»

27 січня Україна і весь світ вшановує пам'ять жертв Голокосту. З нагоди цієї дати в бібліотеці імені Івана Котляревського відбулася лекція-презентація «Трагедія Голокосту в літературі» для студентів Київського індустріального коледжу КНУБА. Гостею заходу була Тетяна Бородіна, наукова співробітниця Центру Юдаїки НаУКМА, аспірантка кафедри історії НаУКМА, співупорядниця посібника для учнів ліцеїв “Сторінки єврейської історії України”.

Вона розпочала розмову зі студентами про болючу тему Голокосту з того, чи знають вони про Голокост як термін і як сторінку в історії людства. І тут ми були приємно вражені рівнем їх обізнаності темою, особливо хлопців, і протягом всієї лекції-презентації цей інтерес не зникав. Ми разом дослідили такі поняття, як "юдаїка", "голокост від куль", "камені спотикання", виділили основні групи жертв Голокосту та більш детально зупинилися на понятті "Праведники світу".

Ще більшу зацікавленість викликала література Центру Юдаїки. Оскільки це були студенти художники і кераміки, вони оцінили не лише зміст, а й художнє оформлення книжок, особливо видання "Анна Франк. Графічна біографія".

Раді, що ця інформативна лекцію Тетяни Бородіної викликала щирий інтерес у читачів-студентів.

Перейти до спискуВерсiя для друку