КМДА Київська міська державна адміністрація


27 грудня 2019

Суми адміністративних зборів

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2020 рік», з 1 січня 2020 року встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 2102 грн.

На підставі статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав та їх обтяжень» (далі – Закон), адміністративний збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації прав, та округлюється до найближчих 10 гривень.

Адміністративний збір з 01.01.2020 справляється у такому розмірі:

1. за державну реєстрацію права власності у строк, що не перевищує п’яти робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви - 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 210 грн;

2. за державну реєстрацію права власності, проведену у строки менші, ніж передбачені статтею 19 Закону:

 - 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб - у строк два робочі дні –
2100 грн;

 - 2 прожиткових мінімуми для працездатних осіб - у строк один робочий день – 4200 грн ;

- 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб - у строк 2 години –

10510 грн;

3. за державну реєстрацію інших речових прав, відмінних від права власності (крім іпотеки) у строк, що не перевищує п’яти робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви, - 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 110 грн;

4. за державну реєстрацію обтяжень речових прав - 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 110 грн;

5. за державну реєстрацію інших речових прав, відмінних від права власності (крім іпотеки), проведену у строки менші, ніж передбачені статтею 19 Закону:

- 0,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб - у строк два робочі дні –
1050 грн;

- 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб - у строк один робочий день – 2100 грн;

- 2,5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб - у строк 2 години –
5260 грн;

6. за внесення змін до записів Державного реєстру прав, у тому числі виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника -
0,04 прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 80 грн;

7. за отримання інформації з Державного реєстру прав у порядку, передбаченому статтею 32 Закону:

 - 0,025 прожиткового мінімуму для працездатних осіб - отримання інформації, витягу в паперовій формі – 50 грн за кожні 25 сторінок інформації.

У разі надання однієї послуги у сфері державної реєстрації прав одночасно усім співвласникам нерухомого майна адміністративний збір справляється один раз у повному обсязі.

У разі надання однієї послуги у сфері державної реєстрації прав співвласникам нерухомого майна окремо один від одного адміністративний збір справляється у повному обсязі з кожного із співвласників.

У разі відмови у проведенні реєстраційних дій адміністративний збір не повертається.

У разі відкликання заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень адміністративний збір підлягає поверненню.

Відповідно до статті 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», адміністративний збір та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр) справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.

За державну реєстрацію справляється адміністративний збір у такому розмірі:

1. 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб - за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що дорівнює 630 грн.;

2. За виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника, справляється адміністративний збір у розмірі 30 відсотків адміністративного збору, що дорівнює 190 грн.

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 р. № 1133 «Про надання послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у скорочені строки», установлюється розмір плати за проведення державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у скорочені строки, а саме:

1. У подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію протягом шести годин - за проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу (крім громадського формування), крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою, що дорівнює 1260 грн.

2. У п’ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію протягом двох годин - за проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу (крім громадського формування), крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою, що дорівнює 3150 грн.

За надання відомостей з Єдиного державного реєстру справляється плата в такому розмірі:

1. 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб - за надання витягу в паперовій формі, що дорівнює 110 грн.;

2. 0,07 прожиткового мінімуму для працездатних осіб - за надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі, що дорівнює 150 грн.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.