Головна  →  Новини  →  6 грудня 2019

В приміщенні Шевченківської райдержадміністрації було проведено круглий стіл за участю керівництва району та інвалідів війни

В приміщенні Шевченківської райдержадміністрації було проведено круглий стіл за участю керівництва району та інвалідів війни

Відповідно до Указу Президента України від 03.12.2015 № 678/2015 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю» встановлено, що Міжнародний день людей з інвалідністю відзначається в Україні щороку 3 грудня.

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добре.

З метою соціального захисту вищевказаної категорії громадян у Шевченківському  районі затверджено план загальнорайонних заходів  з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю  у Шевченківському районі м. Києва (03.12.2019).

Так, 04.12.2019 в приміщенні Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації було проведено круглий стіл за участю керівництва району та інвалідів війни – мешканців Шевченківського району м. Києва, членів громадської організації «Шевченківська районна організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій». Під час зустрічі було визначено плани щодо подальшого поліпшення життєвого рівня, захисту прав та інтересів членів вищезазначеної громадської організації.  Начальник відділу соціальних програм Управління праці та соціального захисту населення Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації побажала присутнім міцного здоров’я, добра, благополуччя та сімейного затишку, оскільки таким людям важлива постійна увага й турбота зі сторони держави і суспільства.

Кожен день у житті людей з особливими потребами наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення, приносити радість собі та оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та більш легше своє існування в суспільстві не залишає їх. Головне для них, що життя є і воно продовжується.

Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди і вони потребують допомоги і уваги. 

Перейти до спискуВерсiя для друку