В Центрі надання адміністративних послуг відбувся інформаційно-правовий тренінг «Антишахрайство»

Шахрайство - один з найскладніших у викритті видів злочину.

У 2018 році в місті Києві було зареєстровано понад 15 тис. заяв про факти шахрайства і лише 630 кримінальних проваджень по цих заявах направлено до суду.

Злочини проти власності становлять одну із найпоширеніших і найнебезпечніших груп злочинних діянь, оскільки вони посягають на одне із найбільших цінних соціальних благ - право власності. Небезпечність даного виду злочину полягає у способі його вчинення, адже обман або зловживання довірою обумовлений тим, що потерпілий переконаний у тому, що він розпоряджається майном за власною волею, у своїх інтересах. Така його переконаність є результатом психологічного впливу на нього шахрая, введенням потерпілого в оману щодо правомірності передачі ним майна чи надання йому права на майно.

Під час тренінгу була розкрита суть шахрайства, як явища, яке набрало в Україні значних розмірів, роз’яснені причини та наслідки такого поширення. Були розібрані найбільш поширені приклади шахрайств, зокрема в банківській сфері, в Інтернеті, телефонне шахрайство, дорожньо-транспортне шахрайство, в сфері нерухомості тощо, надані роз’яснення щодо їх виявлення та запобігання. У продовж тренінгу проводиться інтерактивне спілкування, консультування по індивідуальним прикладам.

Центр надання адміністративних послуг щиро вдячний інформаційному агентству «Єдина служба правової допомоги» за проведення такого актуального заходу.

Максимальна інформованість населення щодо схем, засобів та способів шахрайських дій може сприяти у запобіганні скоєння злочинів у цій сфері.

Ми працюємо для Вас! Все буде ЦНАП!

Перейти до спискуВерсiя для друку