Головна  →  Новини  →  20 вересня 2019

На фасадах 7 будинків та закладів столиці буде встановлено меморіальні дошки, присвячені видатним особистостям

На фасадах 7 будинків та закладів столиці буде встановлено меморіальні дошки, присвячені видатним особистостям

Два пам’ятні знаки воїнам-інтернаціоналістам та загиблим в АТО з’являться в парках столиці. Крім того, на фасадах 7 будинків та закладів столиці буде встановлено меморіальні дошки, присвячені видатним особистостям, які свого часу жили, працювали у Києві або ж зіграли визначну роль в історії міста. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда за результатами чергового засідання комісії з питань встановлення пам’ятних знаків.

Так, згідно з рішенням комісії, пам’ятний знак воїнам-інтернаціоналістам, загиблим у військових конфліктах на території інших держав, буде встановлено на території парку на вул. Вінницькій Солом’янського району.

Ще один пам’ятний знак загиблим воїнам АТО з’явиться  на території Голосіївського парку ім. Максима Рильського.

Нова меморіальна дошка на честь члена Спілки художників України, художника Кирила Проценка буде встановлена на фасаді будинку, де він проживав, на пров. Івана Мар’яненка, 7.

За поданням МЗС України і Посольства Республіки Туреччина буде встановлено меморіальну дошку на честь дипломатичної місії Османської імперії, що діяла в приміщенні готелю «Прем’єр-Палас» у 1918 році.

Ще одне прохання Міністерства закордонних справ про встановлення меморіальної дошки на знак увічнення факту перебування першого зовнішньополітичного відомства Української Народної Республіки та Української Держави на фасаді будівлі Національного музею «Київська картинна галерея» на вул. Терещенківській, 9 було підтримане позитивним рішенням комісії.

Також комісія КМДА підтримала встановлення меморіальної дошки на честь видатного українського письменника та громадського діяча Плачинди Сергія Петровича на фасаді будинку, де він проживав, на вул. Олеся Гончара, 52.

Видатного письменника, заслуженого діяча мистецтв України, учасника бойових дій Миколи Даниловича Томенка буде вшановано меморіальною дошкою на фасаді будинку, де він проживав, на вул. Олеся Гончара, 52.

Одразу трьом історичним постатям буде присвячено меморіальну дошку, яка з’явиться на зовнішній стороні огорожі Київського військового ліцею імені Івана Богуна, що на бульварі Лесі Українки, 25. Йдеться про трьох генералів царської армії імперської Росії, які усіляко сприяли українізації київського гарнізону, зігравши ключову роль у подальшому формуванні підрозділів армії Центральної Ради Української Народної Республіки Якова Гандзюка, Якова Сафонова та Олександра Гаєвського.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку