КМДА Київська міська державна адміністрація


11 вересня 2019

Верховна Рада підтримала створення е-кабінету забудовника

Верховна Рада підтримала створення е-кабінету забудовника

11 вересня Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект №1081 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва”, який регламентує впровадження електронного кабінету забудовника, тобто, здійснення всіх дозвільних процедур у будівництві в електронному форматі.

Відповідне рішення підтримали 306 депутатів.

“Електронному кабінету забудовника бути! Верховна Рада підтримала створення єдиної державної е-системи у сфері будівництва. ЗА - 306 депутатів! Супер продуктивний день у Верховній Раді! Вдячний всім депутатам за ці важливі для України рішення!” - написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, такі зміни дозволять:

1 - забезпечити скорочення строків надання адмінпослуг у сфері будівництва та підвищити якість їх надання;

2 - знизити корупційні ризики та забезпечити публічність, відкритість та доступність інформації про учасників будівництва, стан будівництва, життєвий цикл об’єктів будівництва, закінчених будівництвом об’єктів;

3 - підвищити позицію України у рейтингу «Doing Business» за показником «Отримання дозволів на будівництво».

Планується, що новостворена е-система складатиметься з:

1 – Реєстру будівельної діяльності;

2 – е-кабінету користувача е-системи;

3 – порталу е-системи.

Держателем цієї системи буде Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.