Головна  →  Новини  →  11 вересня 2019

Навігатор на 11-те вересня: куди піти у Києві

Навігатор на 11-те вересня: куди піти у Києві

Половина робочого тижня майже позаду. і ми знаємо, де приємно і корисно відпочити ввечері. Сьогодні на вас чекають лекція про фільми Квентіна Тарантіно, зустріч з письменницею Тамріко Шолі, українські вечорниці, скрипкова музика, органний концерт в планетарії, обговорення новаторства в освіті та багато іншого. 

До 80-річчя В.Шевчука. Зустріч із трупою театру на Подолі

Художній керівник театру на Подолі та режисер вистави «Вертеп», створеної за п’єсою Шевчука, Віталій Малахов, актори Сергій Бойко, Федір Ольховський, Тамара Плашенко та Тетяна Печенкіна розкажуть про створення спектаклю та гастролі світом. Вистава "Вертеп" свого часу об’їздила чимало країн світу. Її змогли побачити на американському континенті. Грали «Вертеп» і в Мексиці, і в Нікарагуа. 
Це вистава з двох частин. Перша містила у собі сцени із життя царя Ірода, тобто біблійний сюжет. Друга частина – вертеп у його прямому значенні, тобто народні гуляння, в яких беруть участь такі персонажі, як Козак, Дівка, Москаль, а також представники всіх народів, які проживали на території України. «Вертеп» став візитною карткою не лише театру на Подолі, а й України за кордоном, познайомивши світ з українською культурою. 

Коли: о 15.00
Де: Національний музей літератури України, вул. Богдана Хмельницкого, 11
Вхід за музейними квитками


ВЕЧІР ОСВІТНІЙ
 
Публічна лекція Уіллема Блекера

На лекції британський дослідник доктор Уіллем Блекер розповість про те, як розуміти та працювати з міською пам’яттю через тексти.  Поговоряиь про це на прикладі контексту післявоєнної східно-центральної Європи. Після Другої світової війни міста в цьому регіоні були глибоко змінені геноцидом, масовими депортаціями та жорстокою ідеологічною перебудовою. Адже саме через розуміння міського простору як тексту та активне залучення у процеси фіксації міської пам’яті тих, хто створює тексти, містяни змогли подолати руйнацію, спричинену війною, та знову відновити зв'язок із минулим своїх міст.

Коли: о 18.30
Де: бібліотека Заболотного, проспект Перемоги, 50
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ВІДКРИТТІВ.

Переїзд в іншу країну: очікування та реальність

Переїзд в іншу країну (навіть на недовгий строк) – це не лише можливість змінити життя. Це – дуже серйозний тренінг особистого розвитку, а також іспит на витривалість і розуміння самого себе. Який дійсно змінює тебе, навіть якщо ти повернешся у рідну країну. Проте – зовсім іншою людиною. 
Лекцію читає письменниця й блогерка Тамріко Шолі , яка змінила три країни (Грузія, Україна, Німеччина), декілька міст та відома тисячам підписників як дослідниця тематики психології еміграції.

Коли: о 19.00
Де: креативний простір CreativeWomenSpace, провул. Михайлівський 9Б, домофон 64
Вартість квитка: 500 грн.


ВЕЧІР НОВАЦІЙ

WoManagers #6 | Освіта майбутнього: новації, розвиток, EduTech

Жінки-керівниці освітніх проектів обговорять новаторські рішення, бачення змін у підходах до навчання, реформи у вітчизняній освітній системі, тренди EduTech.

Коли: о 19.00
Де: UNIT.City, Київ, вул. Дорогожицька, 3 (зупинка “Мотоциклетний завод”).
Вартість квитків: 300 грн.


ВЕЧІР АКТУАЛЬНИЙ.

Сімейний конфлікт: катастрофа чи сигнал до змін?

Що таке сімейний конфлікт і які його види? Де проходить межа між конфліктом і насильством? Психолог, медіатор, суддя — до кого звертатися у разі сімейних конфронтацій; лайфхаки для вирішення сімейних суперечок; катастрофа чи шлях до розвитку — до чого врешті може призвести зіткнення інтересів?
У дискусії візьмуть участь: Катерина Гольцберг, дитячий і сімейний психолог, Президент Асоціації дитячих аналітичних психологів та Анна Зубачова, сімейний і бізнес медіатор.

Коли: о 19.00
Де: книгарня Є, вул. Лисенка, 3
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ

КХАТ. Народження Легенди

До відкриття 10-го ювілейного театрального сезону Театр КХАТ та Будинок Актора представляють  фото-історію театру, обличчя трупи, живопис заслуженого артиста України Віктора Кошеля об"єднані експозицією "КХАТ. Народження Легенди". Виставка працює до 22 вересня.

Коли: з 10.00. до 18.00
Де: Будинок Актора, Ярославів Вал, 7
Вхід вільний


ВЕЧІР ПРО КІНО

Квентін Тарантіно: вбивчий і всемогутній

На лекції говоритимуть про важливі риси "Одного разу в Голлівуді" та їхнє коріння у фільмографії Тарантіно. А саме: про Тарантіно, що вбиває жорстоко і безкомпромісно ("Скажені пси", "Мерзенна вісімка"); про Тарантіно, що розповідає казки ("Кримінальне чтиво"); про Тарантіно, що створює сильні жіночі образи ("Джекі Браун", "Вбити Білла"); про Тарантіно, що грає з часом та поновлює історичну справедливість ("Безславні виродки", "Джанго звільнений").
Лектор – Лук'ян Галкін – виконавчий продюсер телеканалу UA: Культура, співзасновник онлайн-видання Moviegram.

Коли: о 19.30
Де: Mezzanine, вул. Нижньоюрківська, 31
Вартість квитка: 200 грн.


ВЕЧІР ТРАДИЦІЙ

Українські вечорниці

Справжні українські вечорниці — це завжди весело та колоритно! За давньою традицією вільний від роботи час молодь проводила з іграми та забавами, жартами, веселощами та пустощами, а ще з ворожінням. Все це дійство щедро приправлене піснями, танцями та живою музикою. У виставі «Берегині» використано фольклорні мотиви Наддніпрянської України, які зібрані під час багаторічних дослідницьких експедицій.

Коли: о 19.00
Де: Київський академічний театр Українського фольклору "Берегиня", вулиця Івана Миколайчука, 3
Вартість квитка: 120 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ

Джаз на даху ЦУМ

На найкрасивішому даху міста, у виконанні Ольги Лукачовой і джаз-бенду Родіона Іванова прозвучить ніжний джаз.

Коли: о 19.00
Де: ЦУМ Київ, вул. Хрещатик, 38
Вартість квитка: 450 грн.

Голос скрипки. Вечір скрипкової музики

 

Королева скрипки, руда бестія зі скрипкою в руках, Паганіні в спідниці – яких  тільки порівнянь не вживають музичні критики, щоб  описати гру Богдани Півненко. Послухати та побачити Богдану Півненко  та її учнів й насолодитися високою скрипковою музикою ви маєте можливість у камерній,  затишній залі

Коли: о 19.00
Де: Арт-центр ім. Івана Козловського Національної оперети України, вул. Хрещатик, 50-Б
Вартість квитка: 100 грн.

Теорія Великого Баха - органний концерт у Київському Планетарії

Ретроспектива музичних епох від 17 століття до наших днів. Спадщина Йоганна Себастьяна Баха вплинула на розвиток всієї музики старого та нового світу. Окрім творів самого Баха слухачі почують шедеври його сучасників, послідовників та поціновувачів: Альбіноні, Вівальді, Регера, Мусоргського, Гільмана, Алена, Назарова.

Коли: о 19.30
Де: Київський Планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3
Вартість квитка: 250-450 грн.


ВЕЧІР В ТЕАТРІ

A Morphine

Моно-спектакль Юрія Радіонова англійською мовою. Чи може стілець зависнути в повітрі? Може, якщо його хтось підвісить на гачок. Чи можна підвісити людини? Так. Чи може людина підвісити сама себе? Залежить. Якщо людина залежить. Від чого завгодно: від жінки, солодощів, сигарет, власних страхів. Тоді тільки бігти. Бігти все швидше і швидше, поки не настане та сама точка. А вже буде вона поворотною або безповоротною - залежить від Тебе.

Коли: о 19.00
Де: Національний Центр Театрального Мистецтва ім. Леся Курбаса, вул. Володимирська, 23-в
Вартість квитка: 150 грн.

Людина, яка платить

Месьє Амількара зраджує дружина. Чоловік вирішує створити собі ілюзію щастя. За скажені гроші він наймає трьох незнайомців (актрису Елеонору, повію Віржінію, художника Машу), щоб ті зіграли турботливу дружину, чарівну дочку і відданого друга.
Ця гра поступово змінює життя всіх. Чим ближче фінал, тим складніше стає учасникам відрізнити награні почуття від справжніх. Та й сам месьє Амількар починає плутитись – де реальність, а де сценарій? Справжнє життя грає в ігри тільки за своїми, а не кимось вигаданим правилами.

Коли: о 19.00
Де: Театр драми і комедії на лівому березі, пр. Броварський, 25 (м. Лівобережна)
Вартість квитка: 240-480 грн. 

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку