Головна  →  Новини  →  9 вересня 2019

В рамках проекту «Веселкова країна» бібліотека ім. М. Костомарова провела пізнавальне заняття «На гостинах у Веселунчика» у дитячому садочку №467.

В рамках проекту «Веселкова країна» бібліотека ім. М. Костомарова провела пізнавальне заняття «На гостинах у Веселунчика» у дитячому садочку №467.

Дитинство – є досить насиченим періодом емоційного розвитку малюка. Емоції дітей – безпосередні та спонтанні. У дитини забрали іграшку – вона голосно плаче, віддали – знову сміється, наче нічого і не трапилось. Діти, особливо маленькі, не ховають та не стримують своїх переживань. Тому вся їх активність забарвлена емоційними проявами. Нова зустріч з вихованцями дитячого садочка №467 була присвячена емоціям, щоб емоції у дітей були позитивними.

Гра, як відомо, основний вид діяльності дитини, за допомогою якої вона пізнає світ. Гра « Я радію, коли…», з якою ми розпочали спілкування з дітками, допомогла дітям вчитися проговорювати свої почуття та емоції, щоб легше було спілкуватися з дорослими та однолітками у повсякденні. Та були хлопці, які з самого ранку були без настрою і не мали бажання приймати участь у грі. Ми побачили, що у групі є маленькі «буркунчики».

 

Потім до вихованців групи завітали улюблені персонажі з відомої казки «Білосніжка та сім гномів». На прикладі цих героїв легко було розповісти та показати якими бувають емоції. Діткам не склало труднощів назвати імена цих героїв: Розумник, Буркун, Веселун, Скромник, Соня, Чихун та Простачок.

Яскраве захоплення викликав чудовий мультфільм «Крихітка Єнот», подарувавши щирі усмішки на обличчях малечі. Мультфільм змусив замислитися, як впливає наша поведінка, наші дії на відношення оточуючих до нас. Ми запропонували вихованцям дидактичний матеріал, який допоміг поринути у світ почуттів. Гра «Загадковий світ емоцій» мала на меті проілюструвати дітям користь від позитивного мислення для кожного з нас особисто. Продовжили «гру в емоції» пазли. Розподіливши малечу на команди, ми запропонували скласти кумедних чоловічків-смайликів у відповідному вигляді: оченята і ротик повинні скласти «правильний» вираз обличчя. Завдання виявилося не таке вже й легке – здивування і переляк, радість і просто гарний настрій не завжди можна легко розрізнити. Але, допомагаючи один одному, всі впоралися з завданням.

А що може гарно підняти настрій? Безумовно – подарунок! Для творчого процесу ми використали: шпажки, двосторонній скотч, макарони-метелики, пофарбовані у різні кольори та шаблони-смайлики. Всі дітки були активними та працьовитими! Іграшки-сувеніри вийшли у всіх різні та отримали різне призначення! Ми зібрали гарний «букет» з різнокольорових емоцій та почуттів!

https://biblio-nivki.blogspot.com/2019/09/Na-gostynax-u-Veselunchyka.html

Перейти до спискуВерсiя для друку