Головна  →  Новини  →  6 вересня 2019

Навігатор на 6-те вересня: куди піти у Києві

Навігатор на 6-те вересня: куди піти у Києві

Нарешті п'ятниця і ми знайшли цікаві події для вашого відпочинку після робочого тижня. Cьогодні на вас чекає дискусія про сенс мистецтва, наукове шоу з Майклом Щуром, поезія в Ботанічному саду, відкриття Джаз-Коктебелю з кримським роком, знайомств з циганським джазом,  відверті вистави, відкриття нових виставок та багато іншого. 

ВЕЧІР ДИСКУСІЙНИЙ

Проект PostArt: Що таке мистецтво і для чого воно потрібне?

PostArt проводить серію лекцій про живопис та скульптуру. Люди доволі багато знають про творчість художників та скульпторів, але мало про суть мистецтва.  Тому всіх запрошують на дискусію: «Що таке мистецтво і для чого воно потрібне?».

Коли: о 18:00 
Де: Бібліотека КПІ, зала 1.2 (культурно-освітній центр)
Вхід вільний


ВЕЧІР НАУКОВИЙ

Science Night Show

Блискавичне SCIENCE NIGHT SHOW за участі Майкла Щура, Ярослави Кравченко та Телебачення Торонто! Як з нас знущається власний мозок, коли ми закохані? Генна модифікація: плюси, мінуси, підводниє камні?  Як зробити шапочку з фольги у польових умовах? Чи можна гнати пиво на Марсі?  На ці та інші питання, що давно турбують прогресивне людство, будуть відповідати гості студії — відомі науковці. 

Коли: о 18.30
Де: Д12,  вул. Десятинна, 12
Вхід вільний


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ

Штучні тренди жіночої краси

Естетична медицина модна не тільки у косметології, а й гінекології. Чи не у кожній клініці пластичної хірургії роблять вагінальну власнику і називають це «ліфтингом для здоров`я та задоволення». Але чи справді це так? На лекції ви почуєте все про: міфологію штучних трендів, звідки взялась мода на естетичну гінекологію, чи існує точка G, cучасні медичні способи керування лібідо, чим небезпечне "вагінальне омолодження.

Коли: о 19.00
Де: Dialog hub, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний. Реєстрація 


ВЕЧІР ПОЕТИЧНИЙ

Вірші в саду з Ванею Якимовим

У цей вечір Ваня Якимов прочитає лірику поета-пісняра Роберта Рождественського, поезію талановитого письменника, поета і журналіста Едуарда Асадова, а також зворушливі твори Сергія Довлатова. Вірші прозвучать під чуйний акомпанемент піанітса Павла Ігнатьєва.

Коли: о 19.00 
Де: Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України, вул. Темирязівська, 1
Вартість квитків: 300-450 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ

Острів Крим

"Острів Крим" - резиденція Джаз_Коктебелю, партнером якої став "Кримський дім". Відкриття відбудеться за участю діячів культури, керівників «Кримського дому», представників громадських та правозахисних організацій. У п'ятницю зустрічаємо на сцені Трьох капітанів і згадаємо легендарний кримський рок!  Виступатимуть  Lithium, Куклы Клауса , спеціальні гості - етнопанк гурт "Шадур -Гудур".

Коли: о 19.00
Де: Труханів острів
Вхід вільний

Jazz Arsenal — Urban Gypsy & Olga Chernyshova

 

Свого часу Великий Джанго започаткував унікальний стиль під назвою «джаз-мануш» або «циганський джаз», що об'єднав традиційну музику циган мануш з джазовими ритмами 30-40-х років. У цей вечір зустрічайте послідовників стилю циганського джазу в Україні — колектив Urban Gypsy і чарівну вокалістку Ольгу Чернишову.
Музика Urban Gypsy закохує в себе з перших нот. В репертуарі колективу дивним чином поєднуються джазові стандарти та популярні хіти сучасності. Захоплені музикою jazz-manouche, музиканти створюють оригінальні аранжування, що являють собою ідеальний простір для імпровізації.

Коли: о 19.00
Де: Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12, вулична сцена
Вартість квитка: 250-450 грн.

OPERA VERA

Концерт оперної музики OPERA VERA (Опера справжня) ввібрав в себе твори, які ви не почуєте в Києві. На сцені симфонічний оркестр "Misericordia" і Академічний хор українського радіо подарують вам атмосферу свята та наповнить кожного світом надії та віри в найкраще.
Це і яскраві арії, ансамблі, і хорові сцени - геніальні оперні шедеври Дж.Верді і композиторів - веристів, тих, хто втілив в опері справжні емоції, переживання, всю правду життя. П.Маскань'ї, Р. Леонкавалло, У. Джордано, Дж. Пуччіні.

Коли: о 19.00
Де: Будинок звукозапису Українського радіо, вулиця Леоніда Первомайського, 5-Б
Вартість квитків: 80-150 грн.


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ

Зустріч з художником Мішою Педаном

Митець розповість про харківський та стокгольмський періоди власної художньої практики, про свій кураторський та викладацький досвід, про Харківську школу фотографії, групу Госпром та об’єднання «Українська фотографічна альтернатива», а також про різні інтерпретації історії, мистецтва зокрема.

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, 
Вхід вільний, реєстрація

Подорожні нотатки / Travel Notes

 

Серія “Деякі з краєвидів Лівобережної України” Анни Щербини — це акварельні мініатюри, на яких зображені наполовину та повністю зруйновані будівлі у східному регіоні України.
Серія Сергія Сабакаря "Розрив" представляє рисунки монументального формату, за основу яких взято скріншоти онлайн-прогулянок Google мапами по популярним туристичним місцям Західної Європи. 

Коли: о 19.00
Де: The Naked Room, вул. Рейтарська, 21
Вхід вільний

Анастасія Подерв'янська: Анатомічний атлас

«Анатомічний атлас» – нова серія текстильних об’єктів-аплікацій, де авторка досліджує тіло як конструкт засобами традиційних жіночих ремесел: вишивки та шиття.У роботах цієї серії Подерв’янська пропонує глядачеві подивитись на анатомію тіла як на невід’ємний аспект людської тілесності.

Коли: о 19.00
Де: Voloshyn Gallery, Київ, вул. Терещенківська, 13
Вхід вільний


ВЕЧІР В ТЕАТРІ

Королева краси

Це історія про домашню війну, яка точиться між старою матір’ю Мег Фолан і її дочкою – сорокалітньою дівою Морін. Але це ще й історія кохання. У героїв Мак-Донаха безліч життєвих сил і пристрастей. А побутовий реалізм – лише видимість, під якою іскриться фантастичний коктейль з сентиментальної мелодрами, гротескової комедії, явного «театру жорстокості» і філософської притчі.

Коли: о 19.00
Де: Золоті ворота, вул. Шовковична, 7-а
Вартість квитків: 300 грн.

Собачий вальс

Якось до будинку заможного політика-бізнесмена потрапляє собака. Але не звичайна (у багатіїв свої «причуди» і «збочення»), а Собака-Людина. Так, звичайна людина, молодий хлопець, який на догоду Хазяїну прикидається собакою. І тепер усі мешканці котеджу мають звикати – пристосовуватися – до правил цієї дивної гри. Адже всі вони по-своєму «заручники»… «Полонені» обставин, родинних проблем, грошей, кохання, власних ілюзій… І поки вони змушені танцювати цей «собачий вальс», моторошна гра Хазяїна заходить все далі… На що здатен той, хто має владу та відчуває повну безкарність? І як же довго можуть мовчати ті, хто від нього залежить?

Коли: о 19.00
Де: Центр мистецтв "Новий український театр", вулиця Михайлівска, 24ж
Вартість квитків: 250 грн.

Гей-парад: Дикий театр

У звичайному-звичайному Києві, у звичайній-звичайній хрущовці, жила звичайна-звичайна сім’я. Все як у людей: мама-вчителька, батько «у пошуках роботи», двоє дітей-дармоїдів, кум-гомофоб, на комуналку не вистачає… Але одного разу їм запропонували дуже вигідну, але незвичайну субсидію, і щоб її отримати, вся родина має піти на... кардинальні зміни у житті.

Коли: о 19.00
Де: Сцена 6, вулиця Васильківська, 1
Вартість квитків: 150-450 грн.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку