Головна  →  Новини  →  4 вересня 2019

Навігатор на 4-те вересня: куди піти у Києві

Навігатор на 4-те вересня: куди піти у Києві

Минуло вже половина першого осіннього робочого тижня, і ми пропонуємо чудові варіанти відпочинку на вечір. Сьогодні на вас чекає розмова про українську ідентичність, показ та обговорення фільму 1990-го року "День любові" (і це не романтична драма), мандрівка Україною 1933 року,  презентація дебютною книжки журналістки та перекладачки Ірини Славінської, розповідь про історію і таємниці картини Ван Гога, єдиний концерт скрипкової легенди Мідорі у Києві та багато іншого. 

ВЕЧІР ВІДКРИТТІВ

Українська ідентичність. Культурний вимір

Культурна ідентичність - це динамічна структура, яка забезпечується лояльністю до норм, стереотипів, цінностей інших людей, і відмежовує від «інших», сформованних в іншому культурному полі.  Які цінності лягають в основу культурної ідентичності нації? Як усвідомити культурну єдність і чому відбувається руйнація єдності культурної і національної ідентичностей України? В якому напрямі має формуватися сучасна українська ідентичність? Спробуємо відповісти на ці питання разом із Наталією Кривдою.

Коли: о 19.00
Де: Plato's Cave, Верхній Вал 22, нижній поверх кафе "Волконський"
Вартість квитка: 300 грн. 


ВЕЧІР В КІНО

Показ та обговорення фільму «День любові» (1990)

Повнометражний художній фільм режисера Олександра Полиннікова та одна з перших спроб у перебудовному радянському кінематографі зробити популярний фільм за західним зразком. Детективна драма з елементами бойовика мала підкупити глядачів «пікантними сценами» та зображенням оголеного жіночого тіла. Вражає несподівано специфічний монтаж картини, водночас її сюжет досить злободенний: на вершині кримінального угрупування, що захопило владу у промисловому радянському мономісті та тероризує його мешканців, виявляється державний чиновник найвищого порядку. Дія фільму розгортається довкола «дня любові» — серії згвалтувань містянок, яку озброєні молодики влаштували, аби відволікти увагу громадськості та міліції від розкрадань на державному заводі.

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2
Вхід вільний, реєстрація


ВЕЧІР ІСТОРИЧНИЙ

Квітучий сад, або Подорож Едуарда Ерріо Україною 1933 року

Едуард Ерріо, французький політичний діяч першого плану (прем’єр міністр у відставці, мер Ліона, лідер партії радикал-соціалістів), відвідав Радянський Союз у серпні-вересні 1933 року, зокрема кілька днів провів в Україні. Переїхавши через Одесу, Київ і Харків, Ерріо побував у колгоспах, а також оглянув Дніпрельстан, Харківський тракторний завод, колонію Макаренка, мав численні зустрічі і банкети. Що бачив і чого не побачив Едуард Ерріо розкаже історикиня Ірина Дмитришин.

Коли: о 18.30
Де: Книгарня "Є", вул. Лисенка, 3
Вхід вільний


ВЕЧІР ПСИХОЛОГІЧНИЙ
 
Скляна стеля або синдром самозванця

Анастасія підніме дуже важливу тему, чому жінки себе стигматизують і самі перешкоджають своєму росту. «Скляна стеля» - поняття, яке з’явилося у 80-роках американського менеджменту, що описує невидимий бар’єр, який обмежує просування жінки службовими сходинками. 

Коли: о 19.00
Де: Dialog hub, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний. Реєстрація 


ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ

Ірина Славінська презентує книгу «Мої запасні життя» у Києві

«Мої запасні життя» — дебют Ірини Славінської в есеїстиці. Ця книжка — клаптикова ковдра, зібрана зі спогадів, рефлексій та міркувань. Журналістка, перекладачка та продюсерка «Радіо Культура», членкиня Українського ПЕН Ірина Славінська розмірковує про особисту історію, історію родини і роду, збирає докупи пазли спогадів з дитинства, навчання, подорожей, робочі ситуації з перекладацької і журналістської справ — аж до подій недавнього часу. 
Про історію та ідею написання книжки, київське дитинство та роль радіо у житті авторка буде спілкуватися із Юрієм Макаровим. 

Коли: о 19:00
Де: дворик Українського радіо, вул. Хрещатик, 26 
Вхід за попередньою реєстрацією 


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ

Таємниці великих шедеврів. Ван Гог "Нічна тераса кафе"

Ця робота створена в Арле, в той період у творчості художника, коли він використовував свою улюблену жовту, сонячну фарбу. І в той же час, іншою пристрастю художника було нічне небо, всіяне зорями. У цій роботі ці дві пристрасті злилися воєдино. Про загадки цієї картини, і про унікального художника - голландського генія Вінсента Ван Гога, ми поговорять на зустрічі.

Коли: о 19.00
Де: Музей історії Києва, вул. Богдана Хмельницького , 7,
Вартість квитка: 180 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Мідорі. Всеукраїнський тур. Київ

Всеукраїнський тур за участі скрипкової легенди Мідорі! Глибина, блиск, емоційність та неперевершена техніка!  Вона виступить з українським скрипалем, своїм учнем Орестом Смовжем. та Державним естрадно-симфонічним оркестром України, яким дириґуватиме Іван Остапович.  У програмі – шедеври Людвіґа ван Бетховена, а також нові твори наших сучасників – Олега Безбородька та Івана Остаповича.

Коли: о 19.00
Де: Будинок звукозапису українського радіо, вул. Леоніда Первомайського, 5-в
Вартість квитка: 299-499 грн.

Джаз на Терасі - Закриття сезону

 

У цей вечір прозвучить особлива програма від Old Fashioned Band. Ви почуєте хіти Елли Фіцджеральд, Луї Армстронга, Джеймса Брауна, Рея Чарльза та багатьох інших легендарних виконавців.

Коли: о 19.00
Де: Всі. Свої D12, вул. Десятинна, 12
Вартість квитка: 375-500 грн.


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ

Світове скло в Україні / World glass in Ukraine 1989-2016

Унікальна колекція зібраних композицій за результатами діяльності Міжнародних симпозіумів гутного скла у Львові упродовж 1989-2016 рр. налічує понад 350 одиниць і зберігається у фондах львівських музеїв. У Києві буде експоновано вибрані роботи з колекції, які продемонструють повний спектр технік, багатогранність творчих експериментів,безграничність авторських ідей та широку географіюучасників десяти міжнародних симпозіумів гутного скла у Львові.
Крім того, покажуть спецпроект  «Балтійське скло: діалог вітру з дощем». Автори - Анда Мункевіца (Латвія), Індре Стульґайте-Крюкієне та Реміґіюс Крюкас (Литва), Іво Лілль (Естонія) присвятили себе мистецтву скла, довівши майстерність до досконалого та рівень втілення ідей до філософського. 
Виставки триватимуть до 5 жовтня.

Коли: відкриття о 17.00
Де: Національний музей українського народного декоративного мистецтва, вул. Лаврська, 9 
Вхід на відкриття вільний

Виставка скульптур Єгора Зігури «Непорушна тиша»

 

Єгор Зігура – український скульптор, автор інсталяцій та арт-об’єктів. Автор працює як із класичними, так і з сучасними матеріалами, серед яких: бронза, метал, поліефір. 
Модифікуючи дійсність двох епох – минулого та сьогодення, Єгор Зігура прагне якомога докладніше дослідити культурну спадщину. Окрім канонічних форм, скульптури у його виконанні наділені концептами, що мають на меті висвітлити проблеми глобального суспільства: ідентифікацію у мультикультурному світі, консюмеризм тощо. Головну ідею – вразливості цивілізацій – розкриває наочний приклад матеріальних та духовних втрат людства. Підґрунтям проекту слугують взірцеві надбання античності, зокрема сюжети греко-римської міфології. Важливим аспектом виставки є застереження від вказаних незворотніх змін.

Коли: о 19.00
Де: Portal 11, вул. Трьохсвятительська, 11
Вхід вільний.

За інформаціє: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку