Головна  →  Новини  →  3 вересня 2019

Навігатор на 3-те вересня: куди піти у Києві

Навігатор на 3-те вересня: куди піти у Києві

Ми знаємо, як зробити вечір вівторка приємним та цікавим. Сьогодні на вас чекає дискусія про пластик (що це, яка альтернатива та як переробляється в Україні), розмова про знаного в світі фотографа родом з Харкова Бориса Михайлова, відкриття міжнародної виставки безпредметного мистецтва, веселе святкування дня народження книгарні "Смолоскип", рок-н-рол на пляжі та багато іншого.

ВЕЧІР КОРИСНИЙ.

Зрозуміло про пластик. Розрив шаблонів

Пластик – слово, яке все частіше лунає навколо... А що саме ми знаємо про пластик? Чи дійсно він несе загрозу для довкілля та людства?
Запрошуємо Вас на зустріч з дискусією «Зрозуміло про пластик. Розрив шаблонів». В програмі виступ доктора хімічних наук Павла Замотаєва. Олексій Пантелєєв, представник проекту «BIOC»,  розповість про виготовлення та використання біорозкладного компаунду в Україні – можливу альтернативу пластику в сучасних реаліях. Чи можливо зменшити використання пластику в суспільстві? На це питання відповість у своєму виступі голова правління ГО «Міжнародна екологічна безпека» Валентина Квасова.  Також дізнаєтеся про реальний стан переробки пластику в Україні з перших вуст від директора компанії «AMB Recycling» Михайло Малюхи.

Коли: о 18.30
Де: Urban Space 500, вул. Б. Грінченка, 9
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ.

Відкриття експозиції #4 проекту Велике Коло

Експозиція #4 Міжнародного проекту non-objective art "Велике Коло" продовжить мистецько-археологічну експедицію до обрію загальнолюдських знаменників, які лежать поза історичними, культурними і мовними кодами. Будуть представлені проекти з Великої Британії (Saturation Point), Данії (t e k s a s) та США (divisible). Виставки продемонструють, як з форми, фарби та лінії витворюється "нова граматика живописного простору", що базується не на умовних знаках, а на закономірностях сприйняття. 

Коли: о 19.00
Де: M17 Contemporary Art Center, вул. Антоновича 102-104 
Вхід вільний

Феномен Бориса Михайлова»: лекція В. Марущенка та Г. Скляренко

 

Лектори представлять два погляди на особистість та доробок Бориса Михайлова й у діалозі аналізуватимуть художню та соціальну актуальність його робіт.
Борис Михайлов - один з найвідоміших сучасних художників, що працюють з фотографією. Лауреат найпрестижніших міжнародних фотографічних премій, в тому числі — Премії Фонду Хассельблад. Член Німецької Академії мистецтв, запрошений лектор Гарвардського університету, Кембридж, Массачусетс. Виставка його робіт якраз проходить в арт-центрі.

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР З ДИЗАЙНЕРОМ.

Лекція Федора Возіанова

Його називають дизайнером-дослідником, адже він не просто створює елементи гардеробу, а робить сукні-картини! Чорний квадрат, чорний хрест та чорне коло – полотна, які Федір Возіанов  всього за хвилину вміє перетворювати на елементи гардеробу на очах у публіки.  Він описує свій стиль як естетичний авангард. Особливу увагу приділяє функціональності речей, догляду, зберіганню та екологічній усвідомленості.
На лекції «Дизайн в контексті соціальних реалій» ви почуєте: кому потрібен той дизайн? Що таке функціональність в одязі? Головна риса дизайнера – яка вона? Соціальна відповідальність виробництва одягу, прогинатися чи ні – способи виживання.

Коли: о 19.00
Де: Dialog hub, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний. Реєстрація


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

Чому в українському мистецтві є великі художниці

Книжка «Чому в українському мистецтві є великі художниці» ставить питання щодо ролі та місця художниць в українському мистецтві. Це одна з перших спроб розповісти історію українського мистецтва через гендерну оптику, починаючи від кінця ХІХ століття до мистецьких досвідів початку XXI століття.  До книжки увійшли дослідження, есеї, архівні матеріали та фотографії про більше ніж 60 художниць та художників.  У презентації візьмуть участь мистецтвознавиці, які працювали над книгою.
 
Коли: о 19.00
Де: America House Kyiv, вул. Миколи Пимоненка, 6
Вхід вільний. Не забудьте паспорт або посвідчення водія.


ВЕЧІР СВЯТКОВИЙ.

Море по коліна: "День Нептуна" у Смолоскипі

Вечірка до Дня народження книгарні "Смолоскип"! У програмі:
18:00 - Чому моряки про це не сумують. Бліц-лекція Антона Санченка про мариністику
19:00 – Перші китобої на місяці: поетична регата
21:00 – Гроші на бочку! Аукціон цінних речей і послуг. Суперлот – перше видання «Цитатника» Сергія Жадана з автографом автора
Дрес-код «Протока Дрейка»: кольори моря, криги і грозового неба

Коли: о 18.00
Де: вул. Межигірська, 21
Вхід вільний


ВЕЧІР В КІНО.

Показ КіноКлубу

Глядачів чекає світ реклами, а саме найкращі доробки маркетингового мистецтва. Далі в програмі  американський комедійно-драматичний кінофільм Джейсона Райтмана "Тут палять".

Коли: о 16.00
Де: проспект Валерія Лобановського, 37 (бібліотека).
Вхід вільний


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Рок-н-Ролл на Пляжі - RvB

Руки'в Брюки (RvB) - рок-н-рол і R'n'B група, створена в 2007 році. Грає в стилях американської музики 1940-1960-х років як авторські композиції, так і власні аранжування на всесвітньо відомі хіти. Музиканти представлять велику сольну програму зі своїх пісень та авторських інтерпретацій хітів батьків рок-н-ролу.

Коли: о 19.00
Де: ЮБК, Труханів острів
Вартість квитка: 250 грн.

 

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку