КМДА Київська міська державна адміністрація


14 серпня 2019

Навігатор на 14-те cерпня: куди піти у Києві

Навігатор на 14-те cерпня: куди піти у Києві

Ще тільки середа, а ви вже втомилися? Ми знаємо, як перепочити після важкого дня та набратися нових вражень! Сьогодні на вас чекає розповідь про археологічні дослідження на території Києво-Печерського заповідники, майстер-клас з східного танцю для дівчат та стретчінг на 7-му поверсі ЦУМу, лекція про фішки Інстаграму, бесіда про гедонізм, знайомство з музеями Мюнхену, серенади, музика Вівальді, кінопокази докумменталок, відкриття нових виставок та багато іншого. 

ВЕЧІР ІСТОРИЧНИЙ. Археологічна карта Києво-Печерського заповідника


Наукове видання Сергія Тараненка, Юлії Мисько, Олексія Зажигалова «Археологічна карта Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника» містить інформацію про археологічні дослідження на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника з 1914 по 2016 рр. На карті зафіксовано 301 вивчену ділянку, інформація про кожну з яких подається окремо і включає відомості про час проведення і вид робіт, виявлені об’єкти та знахідки. 

Коли: о 18.30
Де: Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного, просп. Перемоги, 50
Вхід вільний


ВЕЧІР ЖІНОЧИЙ. Східний танець для здоров'я і краси: майстер-клас

Східний танець — це краса, здоров'я, сексуальність і натхнення! На майстер-класі ви дізнаєтеся багато нового про ваше тіло і його можливості, познайомитеся з базовими рухами східного танцю, спробуєте їх комбінувати, навчитеся розслаблювати живіт і голову.

Коли: о 19.00
Де: Креативний простір Creative Women Space, провул. Михайлівський 9Б, домофон 64
Вартість квитка: 250 грн.


ВЕЧІР КОРИСНИЙ. Фішки, секрети, лайфхаки Instagram, про які мало говорять

Ніяких розповідей про важливість контент-плану, детальній ЦА та виділенні УТП. Зате будуть відповіді на питання: що робити, щоб аудиторія максимально залучалася в усі ваші пости; воронки продажів за допомогою сторіз і постів; легальний спосіб по збільшенню числа лайків на сторінці; інструкції з отримання клієнтів тут і зараз.

Коли: о 19.00
Де: HUB 4.0, Ярославський пров., 1/3
Вартість квитка: 350 грн.


ВЕЧІР ДИСКУСІЙНИЙ. Битва сенсів: гедонізм

Чи дійсно «благо для всіх живих істот – радість, задоволення, насолода і те, що з ними; чи благо не це, а розуміння, мислення, пам'ять і те, що те саме що з ними»? Разом з молекулярним біологом Олександром Скороходом і філософом та когнітивним психологом Євгеном Пілецьким шукатимуть золоту середину між розумом і насолодою у науковій та філософській площині.

Коли: о 19.00
Де: HUB 4.0, Ярославський пров., 1/3
Вартість квитка: 350 грн.


ВЕЧІР СПОРТИВНИЙ. Stretching від CrossFit Banda в ЦУМ

Відчуваєте важкість у тілі після робочого дня? Хочете розслабитися? Тоді приходьте на відкрите тренування зі стретчингу із тренером CrossFit Banda, Євгенією Щигровою.
У чому користь стретчингу? Розвивається розтяжка та гнучкість; покращується рухомість суглобів; виробляється еластичність м'язів та зв'язок, розслаблюються м'язи тіла.

Коли: о 19.00
Де: лофт-простір, 7 поверх ЦУМ, вул. Хрещатик, 38
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ. Я – це не тільки Instagram

Відома блогерка, інфлюенсерка і бізнес-вумен Таня Пренткович має півмільйона підписників в Instagram, мережу ресторанів, власну рекламну агенцію – і все завдяки своїй праці та ідеям. Як їй все це вдалося? На зустрічі матимете можливість поставити питання, які вас цікавлять.

Коли: о 19.00
Де: Діалог хаб, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ: музеї Мюнхена, натхнення, молоді творці

Арт-бесіди с Анною Владимирською. Мюнхен

Музеї Мюнхена - це не тільки гордість і національне надбання Німеччини, але причина, через яку в Мюнхен з'їжджаються туристи з усього світу. Пінакотека Мюнхена включає в себе відразу кілька музеїв: Нова Пінакотека, Стара Пінакотека і Пінакотека сучасного мистецтва. У цих музеях зібрані унікальні колекції.

Коли: о 19.00
Де: Музей історії Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7 
Вартість квитка: 180 грн.

Натхнення місяця: «Напрочуд гарно». Ірина Безвіконна у BARVY

 

Ірина Безвіконна почала малювати в 1985 році - раптово та неочікувано. І відразу так, ніби народилася художником, і була їм завжди.  Лінія - одна з яскравих головних засобів портретів Безвіконної - узагальнена, гнучка, така, що моделює форму. Лінія впевнена і трагічна. Другий важливий інструмент - колір. Щаслива тепла палітра, або темна, похмура (навіть холодна), - не так важливо - колір, виразна форма мови та продовження діалогу без недомовленостей.

Коли: о 19.15
Де: BARVY, вул. Мечникова, 3 
Вхід вільний

Геть з моєї хмарини

Остання виставка сезону буде присвячена резидентам АКТ-у. Художники працювали протягом усього літа над власними проектами - живопис, скульптури та інсталяції. «Геть з моєї хмарини» - це точка перетину молодих творців та арт-простору АКТ. Колаборація вільного натхнення та прозорих стін старого заводу.

Коли: відкриття о 20.00
Де: Платформа арт-завод, вул. Біломорська, 1
Вхід вільний


ВЕЧІР В КІНО: документалки Буковського та кубинська історія

Показ та обговорення фільмів Буковського «Завтра свято» та «Дах»

«Завтра свято» (1987, Українська студія хронікально-документальних фільмів, 20 хв.) — документальний фільм про робочі будні працівниць птахофабрики у Київській області. 
Фільм «Дах» (1989, Українська студія хронікально-документальних фільмів, 20 хв.) задокументував життя мешканців притулку з елементами трудового табору для людей з інвалідністю.  Після показу відбудеться обговорення за участі режисера Сергія Буковського, а також Вікторії Бондар, головної редакторки Української студії хронікально-документальних фільмів у 1987 – 1993 роках

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2
Вхід вільний, реєстрація 

Подорожі за горизонт / «Голоси моря», реж. Кім Гопкінс

 

«Голоси моря» – це історія трохи старшої за 30 матері чотирьох дітей, яка шукає кращої долі  і з надзвичайною відвертістю та співчуттям розкриває суворі реалії життя найбідніших кубинців-селян. Саме ця стрічка отримала головний приз у конкурсі DOCU/CВІТ цього року. Журі особливо відзначило її потужних, зворушливих і теплих персонажів.

Коли: о 21.00
Де: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 12, Вулична сцена
Вартість квитка: 80 грн.


ВЕЧІР В ТЕАТРІ. Вистава "Гола правда"

Часто нам здається, що для того, щоб бути щасливим обов’язково треба бути красивим, багатим і відомим. Герої цієї історії яскраво доводять, що це не так. що щирість часто важливіше краси, а душевна гармонія в парі набагато важливіше багатства. а коли діти вже виросли, які цінності стануть найважливішими для них?

Коли: о 19.30
Де: Caribbean Club, вул. Симона Петлюри, 4
Вартість квитка: 150 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ: серенади та Вівальді

Вечір серенад. Київський камерний оркестр

У рамках фестивалю оркестрової музики «Літні музичні промені» звучатимуть серенади Вольфганга Амадея Моцарта, Петра Чайковського та Едварда Елгара у виконанні Київського камерного оркестру.

Коли: о 19.00
Де: Національна філармонія України, вул. Володимирський узвіз, 2
Вартість квитка: 70-350 грн. 

Класика на терасі — Vivaldi

 

Священик, видатний скрипаль-віртуоз, педагог і композитор, Антоніо Вівальді за своє життя написав понад 700 творів, включаючи опери, хорові твори, більше 500 концертів для різних інструментів і оркестру. Композиції великого Антоніо Вівальді в цей вечір виконає Kyiv Mozart Orchestra - незалежний проект, який зібрав провідних музикантів ансамблю «Київські солісти». 

Коли: о 20.00
Де: вул. Десятинна, 12
Вартість квитка: 250-475 грн.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.