КМДА Київська міська державна адміністрація


5 серпня 2019

У вересні архів міста Києва оприлюднить 60 унікальних документів

У вересні архів міста Києва оприлюднить 60 унікальних документів

Державний архів м. Києва продемонструє 60 унікальних документів пов’язаних із будівництвом та діяльністю Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Виставка готується в самому університеті, і серед іншого також охопить постать Тараса Шевченка та діяльність Кирило-Мифодіївського товариства. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«На сьогодні в Державному архіві міста Києва знаходиться понад 72 тисячі справ щодо життя та історії нашого головного університету імені Тараса Шевченка, ще з 1834 року. Ці унікальні документи вдалося зберегти навіть у дні німецької окупації і вони об’єднанні в окремий фонд № 16. На сьогодні науковці та архівісти опрацьовують документи, аби вже в другій половині вересня показати їх всім охочим», – повідомив заступник голови КМДА.

За його словами, виставку планується відкрити в стінах університету, а згодом – у приміщенні архіву. Архівісти та науковці опрацювавши документи виділили 10 розділів, які, зокрема, демонструються історію та саме будівництво університету – фото та контракт архітектора Вікентія Беретті з майстрами, імператорський указ щодо заснування університету.

Також буде представлено студентське життя 19 століття, навчальний процес в університеті, навчальні зразки дипломів, огляди викладання предметів. Науковці планують розділ із висвітленням постаті Тараса Шевченка та діяльністю Кирило-Мефодіївського товариства, а також презентацію матеріалів про студентів, які загинули в бою під Крутами.

За інформацією: http://kreschatic.kiev.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.