Головна  →  Новини  →  11 червня 2019

Маршалок Сенату Польщі: Для України двері до НАТО і ЄС мають бути відчиненими

Маршалок Сенату Польщі: Для України двері до НАТО і ЄС мають бути відчиненими
Безпеку та економічний розвиток Україні може гарантувати лише членство в ЄС та НАТО.

На цьому під час Х сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща, що відбулася 7-8 червня у Києві, заявив маршалок Сенату Станіслав Карчевський, інформує канцелярія Сенату РП.

“Приклад балтійських країн та Польщі показує, що безпеку може гарантувати лише НАТО, а економічний розвиток – ЄС. Двері до них для України мають залишатися відчиненими”,- підкреслив Карчевський.


Як інформується, під час засідання комісії з питань розвитку економічної, регіональної та локальної співпраці 8 червня польська сторона наголошувала на потребі енергетичної незалежності від Росії. Відтак, елементом забезпечення такої незалежності, на переконання польських політиків, є можливість експорту до України скрапленого газу з газопорту у польському Свіноуйсцє.


Під час пленарної сесії віце-маршалок Сенату РП Богдан Борусевич підкреслив, що дуже важливою є підтримка України у проекті “Східне партнерство”.

“Ми повинні подумати про дію малих кроків. До наших двох країн, які підтримують Україну, у першу чергу потрібно приєднати Швецію, забезпечити також і її підтримку”, - заявив Борусевич.


Маршалок Сенату РП Карчевський також запросив законодавців з України та Литви до Польщі у 2020 році на наступне засідання Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви.

Як інформувалося, під час цьогорічного засідання у Києві у структурі асамблеї вирішено створити додатковий комітет з питань безпеки, а також збільшити кількості учасників від кожного парламенту до 12-ти осіб.

За інформацією: https://www.ukrinform.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку