Головна  →  Новини  →  5 червня 2019

Громадяни можуть сплатити податки через «Електронний кабінет»

Громадяни можуть сплатити податки через «Електронний кабінет»

Державна фіскальна служба запровадила електронні сервіси, що дозволяють фізичним особам сплачувати податок на майно онлайн за допомогою «Електронного кабінету», без особистого відвідування податкових органів.

Про це повідомляє офіційний сайт ДФС з посиланням на прес-службу відомства.

ДФС запроваджено низку електронних сервісів, зокрема, щодо можливості сплати податку на майно з фізичних осіб (податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок та плата за землю) засобами «Електронного кабінету», - говориться у повідомленні.

За інформацією ДФС, аби скористатися цим сервісом, платник має отримати особисті ключі електронного цифрового підпису.

Крім сплати податків, за допомогою «Кабінетом» фізичні особи можуть переглядати важливі дані, які стосуються:

  • об’єктів оподаткування (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові (дачні будинки), гаражі, легкові автомобілі);
  • сформованих податкових повідомлень-рішень та необхідних платіжних реквізитів органів місцевого самоврядування для сплати податку на нерухоме майно (відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю);
  • розрахунків сум податкових зобов’язань по таких податках;
  • стану розрахунків з бюджетом.

ДФС наголошує, що при використанні «Електронного кабінету» платники податків можуть заощадити свій час та кошти, сплачувати в будь-який зручний, у т.ч. неробочий, час. З електронним сервісом платникам більше не потрібно відвідувати центри обслуговування платників чи банківські установи.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку