Головна  →  Новини  →  31 травня 2019

Пляжний сезон відкрито: що очікує на киян

Пляжний сезон відкрито: що очікує на киян

Літо і спека вже прийшли до столиці. Кияни активно проводять час біля води. То чи безпечні столичні пляжі для киян та гостей міста?

Дмитро Бориченко, заступник глави головного управління Держспоживслужби Києва, зазначає:

– Було проведено комісійне обстеження таких столичних пляжів: «Веселка», «Галерний», «Дитячий», «Вербний», «Венеція», «Золотий», «Пуща-Водиця», «Центральний», «Чорторий», «Передмостна Слобідка», «Молодіжний», «Райдуга», «Тельбін», «Троєщина». На сьогодні пляжі «Чорторий», «Галерний», «Троєщина» перебувають у стані капітального ремонту. Тобто вони не готові до зустрічі киян.

Які ж порушення були виявлені на столичних пляжах?

1. На всіх пляжах не проводилося підсипання чистого піску.

2. Незадовільним є стан території пляжів «Веселка», «Райдуга», «Центральний».

3. Відсутній медпункт на пляжі «Веселка».

4. Незадовільний санітарний стан на пляжах «Вербний», «Райдуга», «Центральний», «Передмостна Слобідка».

5. Лабораторні дослідження показали відхилення за мікробіологічними показниками у пробах води на пляжах «Веселка», «Русанівська протока», «Райдуга», «Тельбін».

Андрій Логвіненко, КП «Плесо», пообіцяв, що завтра, 1 червня, відбудеться відкриття пляжу «Дитячий», і всі зауваження намагалися врахувати. Але цього року не було виділено коштів з бюджету на санітарну чистку піску на столичних пляжах.

– Договори укладено. Але ми чекаємо на дофінансування, – пояснив пан Логвіненко.

Днями журналісти «Вечірки» навідалися на пляжі «Центральний» та «Чорторий». У піску було помічено скло, у воді – водорості.

– Зараз уже почала підніматися водна рослинність. У нас є спеціалізована техніка для прибирання. Графік затверджено, і згідно з ним працюватимуть дві машин «Амфібія». Також маємо спеціалізовану техніку для прочистки піску. За умов дощів таку техніку застосовувати не можна, – коментує ситуацію Андрій Логвіненко.

Також пан Логвіненко порадив звертати увагу на прапорці на пляжах. Адже стан води мінливий, тому постійно контролюється. Якщо ви помітили червоний прапор – у воду лізти не можна.

А людям з інвалідністю радять користуватися пляжами «Дитячий», «Молодіжний», «Золотий». Вони обладнані пандусами, спеціальними туалетами.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку