КМДА Київська міська державна адміністрація


24 травня 2019

«Сторінки київського літопису» - у бібліотеці ім. С.Васильченка відбувся інформаційний марафон з учнями 10-го класу шк. №139

«Сторінки київського літопису» - у бібліотеці ім. С.Васильченка відбувся інформаційний марафон з учнями 10-го класу шк. №139

Кажуть, що Київ – древнє і вічно юне місто. Древнє, тому що вік його перевищує 1500 років. Усі події, які сталися в Києві упродовж його існування, - це історія міста.

Всі кияни так чи інакше цікавляться і пишаються історією рідного міста, розказують про неї гостям. Цього дня, наші читачі, дізналися про деякі історичні події з історії нашого міста про які навіть і не чули. Хто може розповісти про історичні події так, щоб дітям було цікаво? Звичайно люди які не просто збагачені знаннями історії, а люди які і цим живуть. На зустріч з читачами ми запросили Клименко Наталію Михайлівну, директора Музею історичного центу Києва. У пані Наталії з учнями був дуже цікавий діалог. Вони обговорювали різні часи які пережила Україна, а зокрема Київ. І про князя Володимира Мономаха в XII ст. коли розпочався процес дроблення держави на безліч князівств. У 1240 р., скориставшись тимчасовим політичним ослабленням, онук Чингісхана ― Батий, зібравши незліченні орди монголо-татар, узяв місто приступом. Настав кризовий момент в історії Києва. Майже сто років монголо-татари безчинствували на українських землях. І про новий період в історії Києва, що  починається в XV ст., коли місто увійшло до складу Великого Князівства Литовського. Після об'єднання Литви і Польщі в одну державу настав занепад славного міста через утиски його католицькою Польщею. Це призвело до визвольної боротьби українського народу проти Речі Посполитої під проводом Б. Хмельницького. У результаті Київ і вся Україна перейшла в підданство Російській імперії, і ще чимало інших подій.

Жителі міста створюють історію свою, міста країни процвітають. Але у кожному серці є сподівання на краще, є надія яка надихає і несе на крилах у майбутнє. Ми хочемо, щоб надія ніколи не зникала з наших сердець.

Дуже вдячні пані Наталіїі, що Вона завітала до нашої бібліотеки. Змістовною і цікавою відбулась зустріч. Сподіваємось на подальшу співпрацю!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.