Головна  →  Новини  →  24 травня 2019

Співпраця України з НАТО продовжуватиметься

Співпраця України з НАТО продовжуватиметься

Андрій Парубій і Заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Посол Алехандро Альваргонсалес обговорили питання подальшої співпраці України з НАТО.

А. Парубій подякував Заступнику Генерального секретаря НАТО за підтримку України з боку Альянсу. «У часи найважчих випробувань ми завжди отримуємо підтримку, — сказав він. — І будь-яка агресія з боку Росії завжди отримає дуже чітку реакцію від НАТО».

Глава парламенту підкреслив, що така позиція дуже високо оцінюється з боку українського суспільства, і повідомив про останні результати опитувань, які дали найвищу ступінь підтримки НАТО серед українців. «Ця динаміка постійно зростає завдяки щирій, відповідальній і партнерській позиції», — наголосив він.

Голова Верховної Ради зазначив, що Україна робить усе можливе, щоб стандарти українського сектору безпеки максимально швидко були приведені у відповідність до стандартів НАТО. «І не тільки сектор безпеки, але й був би дотриманий весь вимір європейського, євроатлантичного стандарту, у тому числі і виборів», — сказав 

А. Парубій і нагадав, що попри всі намагання Росії дискредитувати вибори, вони пройшли у відповідності з найвищими стандартами демократії.

Цивілізовану передачу влади А. Парубій вважає демократичним проявом на шляху до євроатлантичних стандартів. «Переконаний, що наша співпраця буде продовжуватись, ставати тіснішою, і одного дня Україна стане членом НАТО, — наголосив глава парламенту, — як це визначено Українською Конституцією».

«Україна кожною дією демонструє, що вона не Росія і перебуває на іншому цивілізаційному полюсі. Ми визначили інтеграцію до НАТО як пріоритетне завдання, і народ підтримав цю позицію», — зазначив А. Парубій і додав: «Незалежно від складу наступного парламенту, цей шлях буде продовжено. Це одне із стратегічних і важливих питань».

Своєю чергою А. Альваргонсалес подякував за спільну роботу за останні кілька років і відданість євроінтеграції та висловив сподівання на «вікно можливостей щодо співпраці у сфері сектору безпеки». «У вас складний перехідний період, але наголошую, що ви на правильному шляху», — додав він і запевнив у подальшій підтримці реформ та наданні допомоги.

За інформацією: http://www.golos.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку