Головна  →  Новини  →  23 травня 2019

Підведення підсумків всеукраїнського художнього конкурсу «Бальзак очима українців»

Підведення підсумків всеукраїнського художнього конкурсу «Бальзак очима українців»

24 травня 2019 року у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури України відбудеться фінал всеукраїнського художнього конкурсу «Бальзак очима українців», який проходить в рамках програми фестивалю Balzac Fest.

З нагоди 220-ї річниці від дня народження Оноре де Бальзака асоціація «Бальзак-Ганська» ініціювала проведення конкурсу з метою промоції української креативної молоді, висвітлення українського періоду життя письменника та розвитку культурних обмінів. Ідея сучасного перепрочитання творчості французького письменника, доля якого пов’язана з Україною, отримала відгук серед молодих митців: студенти та викладачі профільних вузів представили свої твори, виконані у різних техніках, але об’єднані бальзаківською тематикою.

Вже скоро міжнародне франко-українське журі визначить найкращі роботи з понад трьох десятків конкурсантів. З французької сторони в обговоренні візьмуть участь аташе з питань наукової та університетської співпраці Посольства Франції в Україні Сільван Ріголе, президент асоціації «Бальзак-Ганська» Жан Рош, директор Будинку-музею Бальзака у м. Парижі Ів Ганьо, викладач Національної школи прикладних мистецтв і ремесел м. Парижа Фредерік Сіар, викладач Вищої школи мистецтв ТАЛЬМ м. Тура Крістіан Анрі. Україну представлятимуть віце-президент Спілки художників України Костянтин Чернявський, проректор НАОМАУ Остап Ковальчук та президент клубу «Ротарі Бальзак» Володимир Пилипенко.     

Учасники конкурсу отримають можливість наживо поспілкуватися з іменитими мистецтвознавцями, що знаються на творчості Бальзака, а на переможців чекає стажування в Академії образотворчого мистецтва м. Тура, яке повинно покласти початок регулярним обмінам між художніми академіями Франції та України.

Перейти до спискуВерсiя для друку