КМДА Київська міська державна адміністрація


22 травня 2019

Увага! Зміна дати реалізації проекту миття Стелли Незалежності на 23 травня 2019 року о 10:00

Увага! Зміна дати реалізації проекту миття Стелли Незалежності на 23 травня 2019 року о 10:00

До уваги представників громадськості та ЗМІ!

Через складність погодження питання регламентування навантажень на поверхню Майдану Незалежності реалізація проекту Clean Day для Стелли Незалежності переноситься на завтра 23 травня, початок о 10.00.

«Майдан Незалежності - особливе місце не тільки через історичні події, котрі відбувались на ньому, а й з інженерної точки зору. Під Майданом розташований торговий центр, громадський простір, є низка підземних переходів та інших комунікацій, зосереджених в одному місці. Це, в свою чергу, вимагає точного розрахунку навантаження на поверхню у будь-якій точці головної площі столиці. В рамках реалізації проекту, аби мати можливість дістатись якнайвище, планується залучення великогабаритної пожежної техніки, тоннаж якої понад 30 тонн. Окрім того, мають бути додаткові автовишки, автоцистерни і т.і. Тому підготовка такого масштабного проекту потребує зваженості, детального вивчення та підтвердження всіх компетентних осіб та органів. Власне, саме для того, аби погодити всі питання, нам потрібно було більше часу. Завтра о 10.00 стартуємо, запрошуємо всіх охочих спостерігати цей масштабний процес», - наголосив Голова Шевченківської у місті Києві РДА Олег Гаряга.

«Оранта як справжня українська жінка проявила характер і з першого разу не піддалась. Однак, впевнена, нам завтра вдасться приборкати норовливий характер нашої берегині. Технічно та технологічно «ІНВАЙТ» готовий до реалізації проекту. Ми розробили план, протестували техніку та хімію, провели інструктаж для працівників, підготували усі необхідні документи, готові у найкоротші терміни приступити до виконання робіт», - підтвердила директор сервісної компанії «ІНВАЙТ» Тетяна Давидович.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.