КМДА Київська міська державна адміністрація


20 травня 2019

До уваги представників ЗМІ! 22 травня в Шевченківському районі міста Києва відбудеться соціальна акція «CLEAN DAY для Стелли Незалежності»

До уваги представників ЗМІ! 22 травня в Шевченківському районі міста Києва відбудеться соціальна акція «CLEAN DAY для Стелли Незалежності»

22 травня 2019 року о 12:00 в самому серці столиці на Майдані Незалежності розпочнеться соціальна акція CLEAN DAY, в рамках якої відбудеться миття Стелли Незалежності.

Традиційно організаторами проекту виступить Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація та  сервісна компанія «ІНВАЙТ».

Архітектурний ансамбль Стелли Незалежності являє собою 52-метрову колону, увінчану фігурою дівчини Оранти в українському національному костюмі з калиновою гілкою в руках. Загальна висота  монументу - 62 метри. Колона, облицьована білим італійським мармуром. Розташована колона на постаменті з білого граніту у вигляді християнського храму в стилі українського бароко, прототипом якого є Брама Заборовського. Окремі елементи скульптури - калинова гілка, орнамент на одязі і стрічках вінка покриті золотом. Маса скульптури з литої бронзи - близько 20 тонн.

Зважаючи на висоту монументу, його миття планується здійснювати із залученням спеціального пожежного автомобіля (колінчатого підіймача), за допомогою апаратів високого тиску. Це дасть можливість очистити Стеллу від накопиченого бруду і пилу. При цьому, у разі потреби, буде використано спеціальний інвентар для кращого видалення бруду, пилу, слідів, залишених птахами, у місцях, де є різьблення та заглиблення. Для миття і чищення колони та основи пам‘ятника використовуватимуться професійні миючі засоби, що видаляють кіптяву, вапняні відкладення та графіті. Особливістю таких розчинів є те, що маючи активну дію на забруднення, поверхня каменю від нанесення хімічних засобів не постраждає. Для позолочених елементів основи Стелли передбачено миття виключно чистою водою, щітками, м‘якими серветками та губками.

Зважаючи на розміри монументу, а також інтенсивність та види забруднень, очисні роботи в рамках CLEAN DAY триватимуть  22, 23 та 24 травня.

Детальніше про реалізовані проекти CLEAN DAY  https://www.iws.ua/ua/cleandayua/olga

 

Запрошуємо представників ЗМІ!

Акредитація та детальна інформація за телефоном: 234-42-24 або на електронну поштуinfoshev.gov@gmail.com (назва ЗМІ, ПІБ журналіста, контактний телефон).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.