КМДА Київська міська державна адміністрація


2 травня 2019

26 квітня 2019 року до 33-роковин Чорнобильської катастрофи в Шевченківському районі міста Києва вшанували постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

26 квітня 2019 року до 33-роковин Чорнобильської катастрофи в Шевченківському районі міста Києва вшанували постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

26 квітня 2019 року виповнилось рівно 33 роки з дня однієї з найбільших техногенних катастроф у світі – вибуху 4-го енергоблоку на Чорнобильській атомній електростанції.

Щоб вшанувати пам’ять постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС до Свято-Миколаївського храму на Татарці та Смородинського парку зібралися представники духовенства Православної церкви України, керівництво Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, актив громадських організацій, учасники та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, вдови померлих ліквідаторів, учнівська молодь, курсанти, громадськість району.

Біля храму відбувся мітинг-реквієм присвячений 33-й річниці вшанування пам'яті постраждалих в наслідок аварії на Чорнобильській АЕС та поминальна панахида, яку звершив Перший заступник Голови СУВД протоієрей Тарас Мельник у співслужінні капеланів та духовенства столиці. Наявні піднесли свої молитви за спокій душ тих, хто загинув в результаті цієї жахливої події.

До присутніх зі словами шани звернувся Голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга – «Чорнобильська трагедія є однією з найбільших катастроф, що випала на долю українського народу. Ми і сьогодні відчуваємо її наслідки. Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС проявили неймовірну мужність і героїзм, намагаючись зменшити руйнівні наслідки цього техногенного лиха ціною власного здоров’я та життя. Завдяки подвигу цих людей, фактично добровольців, в Києві є життя. Ми  завжди пам’ятатимемо їх подвиг. На нашому заході є молодь, і це  дуже важливо, майбутні покоління повинні знати, пам'ятати і не забувати героїчний подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС».

Учасники мітингу-реквієму вшанували хвилиною мовчання загиблих ліквідаторів і постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції та поклали квіти до пам’ятника «Курган могила».

Були заохочені відзнаками та подяками за мужність і високий професіоналізм громадські активісти, вдова ліквідатора Лідія Яжук, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.